Woonstad Rotterdam is de grootste stadscorporatie in Nederland. Het bezit zo’n 60.000 wooneenheden en is daarmee een belangrijke huisvester in de Rotterdam. De woningcorporatie is ontstaan uit fusies van diverse kleinere organisaties waardoor er inmiddels 650 mensen werken. De afdeling die de ICT beheert en gebruikers ondersteunt telt 20 medewerkers. Teamleider ICT Dienstverlening, Patrick Seij, vertelt waarom hij met ITAM solutions aan de slag is.

Applicaties snoeien
Patrick Seij: “Door fusies, groei van de organisatie en het softwaregebruik hebben we nogal een complex en onoverzichtelijk applicatielandschap gekregen. Dat houd je niet meer bij met een Excel-sheet. Als ICT-afdeling willen we graag onze grip op het gebruik van onze software vergroten. Zorgen voor de juiste licenties, zonder over-compliant te zijn. Bovendien willen we de kosten in de hand houden. Applicaties en licenties die we niet gebruiken, beëindigen. Dan heb je het dus over Software Asset Management (SAM).

Hardware data als bijvangst
We zochten ook een gedegen partner om SAM bij ons te implementeren en onze mensen te trainen in het gebruik van de tooling. ITAM solutions stak qua visie en aanpak met kop en schouders boven de aanbieders uit. De aanpak van ITAM solutions is gedegen en zorgt ervoor dat we op tempo komen en blijven. Inmiddels rollen de eerste resultaten van de Snow-agents over onze software binnen. Als bijvangst beschikken we meteen ook over interessante data over onze hardware assets. Dit was precies wat we nodig hadden!”

Goed in beeld
Khalid Hafid, Director Customer Success bij ITAM solutions, vult aan: “Woonstad Rotterdam is een maatschappelijke organisatie, daardoor weegt het correct omgaan met licenties, software, data conform de AVG en veiligheid, extra zwaar. SAM helpt ze om een goed beeld te krijgen van welke software waar draait, hoe het wordt gebruikt en waar maatregelen nodig zijn om license compliance te realiseren.”

Stel vrijblijvend een vraag!