Software overzicht

Software is erg belangrijk voor uw bedrijf. Uw bedrijfsprocessen zijn volledig afhankelijk van de software die u gebruikt. Gaat er iets mis, bijvoorbeeld door een verlopen licentie of achterstallig software-onderhoud? Dan merkt u dit direct in uw bedrijfsprocessen en daarmee ook uw bedrijfsresultaten. Door overzicht te creëren in uw software, kunt u dit voorkomen.

Uw software optimaal beheren en onderhouden

Om optimaal te kunnen functioneren, heeft uw software adequaat beheer en onderhoud nodig. Dit is niet zo ingewikkeld als u slechts één softwaretoepassing gebruikt binnen uw organisatie. Bij veel bedrijven is dit echter niet het geval. Door de digitalisering en automatisering gebruikt de gemiddelde organisatie tientallen verschillende softwarepakketten en -programma’s.

Door overzicht te creëren in de vele softwaretoepassingen die u gebruikt, maakt u het beheer en onderhoud een stuk gemakkelijker. Met dit software overzicht kunt u bijvoorbeeld direct zien of uw software up-to-date is en of uw licenties nog actief zijn.

Kosten besparen met software overzicht

Een goed overzicht van uw software maakt uw beheer en onderhoud niet alleen gemakkelijker, maar helpt u ook om kosten te besparen. Want door een goed overzicht te krijgen van uw IT-landschap, kunt u pas zien welke software u eigenlijk gebruikt. Is er sprake van een overlap of heeft u voor bepaalde software te veel licenties afgenomen? Dan kunt u dit afschalen. Hier gaan vrijwel altijd kostenbesparingen mee gepaard.

Productiviteit verhogen met software overzicht

Door uw software in kaart te brengen, komen eventuele kansen vanzelf in beeld. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u bepaalde software niet optimaal benut. Door dit inzichtelijk te maken en hier vervolgens verandering in te brengen, kunt u uw productiviteit aanzienlijk verhogen. En zo verhoogt u ook uw groei.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Risico verlagen met software overzicht

Tot slot helpt een overzicht van uw IT-landschap u om uw bedrijfsrisico’s te verlagen. Softwaregebruik brengt namelijk altijd risico’s met zich mee. Deze risico’s hebben te maken met de compliance wet- en regelgeving, waar alle bedrijven in Nederland zich aan moeten houden. Met goed inzicht en adequaat beheer voorkomt u dat u (onbewust) de wetten en regels overtreedt. En dit is geen overbodige luxe, want het overtreden van de compliance wet- en regelgeving brengt een hoge boete met zich mee.

Maak kennis met ITAM solutions

Wilt u meer software overzicht, zodat u van bovenstaande voordelen kunt profiteren? Dan zit u goed bij ITAM solutions. Wij zijn gespecialiseerd in het in kaart brengen, beheren, onderhouden en optimaliseren van uw software en licenties. Vele tevreden klanten maken gebruik van onze expertise op het gebied van IT Asset Management. Dit doen ze om meer inzicht te krijgen in het IT-landschap, kosten te besparen, de productiviteit te verhogen en het bedrijfsrisico te verlagen.

Meer weten? Neem dan gerust contact op. Ook als u benieuwd bent wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen, kunt u contact met ons opnemen. We leren u en uw organisatie graag wat beter kennen.

 

Stel vrijblijvend een vraag!