Software management

Software vormt de spil van uw organisatie. Door de jaren heen is het aantal softwarepakketten, softwareprogramma’s en licenties in uw organisatie dan ook behoorlijk opgelopen. Dit maakt het in kaart brengen, beheren, onderhouden en optimaliseren van uw software een ingewikkelde klus. Toch is adequaat software management van groot belang. Waarom? Dat leest u op deze pagina.

Het belang van goed software management

Software management wordt ook wel Software Asset Management (SAM) of IT Asset Management (ITAM) genoemd. Steeds meer organisaties houden zich hier actief mee bezig en dit is niet voor niets. Asset management is namelijk onmisbaar in een wereld waarin automatisering en digitalisering niet meer te negeren zijn.

Waarom investeren in asset management?

  • U krijgt inzicht in alle software en licenties die u gebruikt binnen uw organisatie. Kennis is macht: dit inzicht helpt u om betere beslissingen te maken binnen uw bedrijf.
  • U kunt geld besparen op uw software en licenties, zonder dat uw bedrijfsprocessen hieronder lijden. Bijvoorbeeld door overbodige licenties te schrappen.
  • Uw productiviteit gaat aanzienlijk omhoog. Door software slimmer in te zetten, kunt u uw bedrijfsgroei maximaliseren. En dit zonder uw medewerkers harder of meer te laten werken.
  • U verkleint uw bedrijfsrisico. Niet alleen door regelmatig het nodige onderhoud te plegen, maar ook door de compliance wet- en regelgeving continu in acht te houden.

Overtuigd van de voordelen? Besteed uw Software Asset Management dan uit aan ITAM solutions.

Software management door ITAM solutions

De gemiddelde organisatie heeft niet de kennis, ervaring en middelen om IT Asset Management zelf op een hoog niveau uit te voeren. Voor deze organisaties staat ITAM solutions klaar. Onze specialisten hebben jaren ervaring in het vak en kennen alle ins en outs van asset management. Wat voor software u ook gebruikt en hoeveel licenties u ook heeft: wij helpen u graag om uw software management naar een hoger niveau te tillen.

Voor al uw software en licenties

Wij zijn bekend met alle kerncompetentiegebieden die IT Asset Management kent. Voor ons maakt het dan ook niet uit wat voor software u gebruikt en welke licenties u hiervoor afgesloten heeft. Wij verdiepen ons in uw organisatie, processen en IT-landschap en geven u vervolgens een advies op maat. En omdat wij pragmatisch werken hoog in het vaandel hebben staan, is dit advies altijd gemakkelijk uitvoerbaar.

ITAM solutions werkt onafhankelijk van software-vendoren. Bij ons krijgt u dan ook nooit een gekleurd advies. Het advies dat wij u geven, is op basis van onze kennis en expertise echt het beste advies voor uw organisatie.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Software management op maat

Iedere organisatie is anders en wij beseffen dit maar al te goed. Daarom ziet onze dienstverlening er altijd anders uit. U bepaalt zelf hoe u ontzorgd wil worden op het gebied van asset management. Wij doen de rest!

Stel vrijblijvend een vraag!