Software lifecycle management

ITAM solutions is gespecialiseerd in Software- en IT Asset Management en alles wat daarbij komt kijken. Bent u op zoek naar een expert voor software lifecycle management? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze specialisten hebben vele jaren ervaring in het vak en gebruiken deze ervaring graag om de opbrengst uit uw software te maximaliseren.

Wat is software lifecycle management?

Software krijgt regelmatig een update. Bijvoorbeeld om bepaalde functionaliteiten te optimaliseren, bugs op te lossen of de beveiliging van de software naar een hoger niveau te tillen. Gebruikt u slechts enkele softwarepakketten of softwareprogramma’s binnen uw organisatie, dan is het proces van regelmatige updates niet zo ingewikkeld. Is uw IT-landschap omvangrijk, dan wordt dit proces vanzelf complex. In dit geval kan software management interessant voor u zijn.

Software lifecycle management is een gestructureerd proces om allerlei soorten updates van uw software en applicaties licenties te ondersteunen. Investeert u in deze vorm van IT Asset Management, dan weet u zeker dat uw software en applicaties altijd up-to-date zijn.

Waarom software lifecycle management?

Het regelmatig updaten van uw software is een must om deze goed te laten functioneren. Dit kan echter veel tijd kosten, zeker als u veel software gebruikt. Optimaliseert u de onderhoudsprocessen van uw software, dan bespaart u veel tijd. En tegelijkertijd weet u dat uw software altijd optimaal functioneert, omdat deze zeer regelmatig wordt bijgewerkt.

Daarnaast verkleint software lifecycle management uw bedrijfsrisico. Updatet u uw software niet regelmatig, dan komen hier namelijk altijd risico’s bij kijken. Denk hierbij aan een bug in de software, die uw bedrijfsprocessen in de war kan schoppen. Of een beveiligingsupdate die niet geïnstalleerd wordt en daarom misbruikt kan worden door kwaadwillenden.

Door uw software regelmatig te laten updaten, kunt u hier het maximale uit halen. Uw bedrijfsprocessen lopen soepel, de productiviteit gaat omhoog en tegelijkertijd zijn uw bedrijfsrisico’s lager.

ITAM solutions: uw IT Asset Management expert

Wilt u er zeker van zijn dat uw software optimaal functioneert, zonder dat u hier zelf naar om hoeft te kijken? Dan kunnen wij u helpen. Als expert op het gebied van IT Asset Management, ondersteunen wij u graag in het beheren en optimaliseren van uw software. Ook als u specifiek op zoek bent naar een partner voor software management, bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze specialisten werken met passie voor het vak en doen er alles aan om u als klant optimaal te ondersteunen. Hierbij houden zij altijd onze kernwaarden in hun achterhoofd. Dit zijn: afspraak is afspraak, we leveren wat we beloven en de klant staat centraal.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Direct contact opnemen met ITAM solutions

Wilt u eens vrijblijvend kennismaken met onze specialisten? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of per e-mail, maar ook via het contactformulier op onze website. Wij helpen u graag met uw vragen, ook het maken van een afspraak behoort tot de mogelijkheden.

Stel vrijblijvend een vraag!