Software licensing manager

Een software licensing manager is een tool die u kunt gebruiken in het kader van Software Asset Management. Een licensing manager helpt u om inzicht te krijgen in uw software en licenties. Dit inzicht helpt u weer om uw software en licenties te beheren en te onderhouden. Zo kunt u het maximale uit uw software halen, voor een beter bedrijfsresultaat.

Waarom een software licensing manager

Steeds meer organisaties gebruiken een software licensing manager. Dit is niet voor niets het geval. Want zeker als u een omvangrijk en complex IT-landschap heeft, is het niet gemakkelijk om dit zonder software licensing tool in kaart te brengen. Heeft u door uw software licensing manager een duidelijk beeld gekregen van alle software die u gebruikt en de licenties die u hiervoor heeft afgesloten? Dan wordt het beheren en onderhouden van uw software een stuk gemakkelijker. Ook kunt u nu gemakkelijk stappen zetten in het optimaliseren van uw IT-landschap. Bijvoorbeeld door bepaalde software beter te benutten of onnodig dure licenties te schrappen.

Starten met software licensing management

Heeft u geen ervaring met Software Asset Management? Dan kunnen wij u helpen. We laten u graag kennismaken met de wereld van Software Asset Management en de bijbehorende tools. Met de ondersteuning van onze experts maakt u een vliegende start, zelfs als u geen ervaring heeft in IT Asset Management.

De software manager health check

Houdt u zich al een tijdje bezig met Software Asset Management? Dan kan het interessant zijn om uw volwassenheid op dit vlak te laten toetsen. Een health check laat u niet alleen zien waar u staat, maar ook waar u naartoe kunt. Door slechts enkele kleine aanpassingen te doen in uw werkwijze, kunt u uw IT-landschap naar een nog hoger niveau tillen. Door de jaren heen hebben wij health checks uitgevoerd voor vele verschillende organisaties. Of u nu net bent begonnen met uw software licensing manager of uzelf een expert mag noemen: een health check is altijd interessant. U doet hier namelijk altijd inzichten mee op die u een stapje verder helpen in Software Asset Management.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

ITAM solutions: voor al uw Asset Management vraagstukken

ITAM solutions is al jaren gespecialiseerd in Software Asset Management. Wij beheersen de 17 kerncompetentiegebieden in het vakgebied stuk voor stuk, op hoog niveau. Heeft u een Asset Management vraagstuk? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij leren uw organisatie graag wat beter kennen. Met een duidelijk beeld van uw organisatie en uw Asset Management vraagstuk, vertellen wij u graag wat wij voor u kunnen betekenen. Direct in contact komen met onze experts? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op. U kunt ook het contactformulier op de website invullen. Benoemt u hier uw vraagstuk, dan zorgen wij ervoor dat de juiste specialist zo snel mogelijk contact met u opneemt.

Stel vrijblijvend een vraag!