Software License Management

Software License Management is een belangrijk onderdeel van Software Asset Management (SAM). Software Asset Management betreft het in kaart brengen, beheren en optimaliseren van uw software. Dit niet alleen om uw licenties optimaal te beheren en te onderhouden, maar ook om kosten te besparen.

Beheer van uw licenties

Voor vrijwel alle software die u zakelijk gebruikt, heeft u een licentie nodig. Ook als u software enkel online gebruikt, bijvoorbeeld in de Cloud, moet u hier een licentie voor afsluiten. Een licentie geeft u het recht om de betreffende software zakelijk te gebruiken. Door het werken in de Cloud en doordat veel werknemers vaak zelf software downloaden, buiten de IT-afdeling om, is het moeilijk om het overzicht te houden van de benodigde en aangeschafte licenties. Sommige licenties worden dan bijvoorbeeld dubbel aangeschaft, waardoor u onnodige kosten maakt, of bepaalde licenties ontbreken juist. Als uit een audit blijkt dat de licenties binnen uw organisatie niet op orde zijn, loopt u het risico dat u een boete betalen. Deze boetes zijn vaak enorm hoog. Met goed Software License Management kunt u deze risico’s verkleinen en zo een flinke kostenbesparing realiseren. De ruimte die hierdoor op uw begroting ontstaat, kunt u dan weer inzetten voor de groei van uw organisatie.

De voordelen van Software License Management

Met Software License Management brengt u alle licenties binnen uw organisatie in kaart. Dit inzicht helpt u in het beheer van de licenties. Daarnaast is het hierdoor gemakkelijker om uw IT-landschap en de bijbehorende softwarelicenties te optimaliseren. Bijvoorbeeld door uw software effectiever in gebruik te nemen of bepaalde licenties te schrappen. Met Software – en IT Asset Management haalt u het maximale uit uw software investering. In het gebruik van uw software moet uw organisatie aan alle compliance wet- en regelgeving voldoen. Door meer inzicht te krijgen in uw software en bijbehorende licenties, wordt dit een stuk gemakkelijker.

Software License Management met een expert

De gemiddelde organisatie heeft vele verschillende licenties op haar naam staan. Hoe meer software u gebruikt, des te meer licenties u heeft en des te ingewikkelder uw Software License Management wordt. Een ITAM-specialist kan u helpen om het beheer te vereenvoudigen en tegelijkertijd naar een hoger niveau te tillen. ITAM solutions is gespecialiseerd in IT Asset Management en in het bijzonder in Software Asset Management. Wij helpen u graag om uw IT-landschap optimaal in te richten en zo kosten te besparen, de productiviteit te verhogen en risico’s te verlagen. Met ITAM solutions haalt u het maximale uit uw software investering en betaal nooit meer te veel voor de software die u gebruikt.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Contact

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag. Ook als u vrijblijvend kennis wil maken met onze specialisten, maken wij graag tijd voor u en kunnen we tijdens een afspraak al een eerste advies geven.

Stel vrijblijvend een vraag!