Software Audit

Binnen organisaties is er vaak veel software en bijbehorende licenties aanwezig. Denk hierbij aan software om uw voorraad bij te houden, om uw logistiek in te regelen en om uw offertes te kunnen versturen. Ieder softwarepakket draagt op een bepaalde manier bij aan uw bedrijfsprocessen en zo ook aan uw bedrijfsresultaten. Door verschillende oorzaken ontbreek vaak het overzicht van welke software aanwezig is en welke licenties. Bijvoorbeeld door in- en uitstroom van medewerkers, of medewerkers die vanuit de cloud werken en zelfstandig software downloaden (buiten de IT-afdeling om). Als er dan een software audit plaatsvindt en u voldoet niet aan de compliance wet- en regelgeving, riskeert u torenhoge boetes. Dit kunt u voorkomen door uw organisatie audit ready te maken. ITAM solutions helpt u hier graag bij,

Kosten besparen

De gemiddelde organisatie gebruikt tientallen softwarepakketten en heeft dan ook tientallen licenties op haar naam staan, bij grote organisaties kan dit nog veel meer zijn. Natuurlijk wilt u uw IT-landschap zo efficiënt mogelijk inrichten. Echter, door het grote aantal softwarepakketten en licenties binnen uw organisatie, is dit niet altijd even gemakkelijk. De kans is dan ook groot dat er een overlap is tussen uw diverse softwarepakketten, dat u teveel licenties heeft afgesloten en dat u teveel betaalt voor uw software.

ITAM solutions verschaft u graag inzicht in de huidige stand van zaken van uw IT-landschap. We geven u direct advies om uw IT-landschap efficiënter in te richten en te optimaliseren. Hierdoor kunt u op de korte en lange termijn veel geld besparen, zonder dat uw bedrijfsprocessen eronder lijden. ITAM solutions is al jarenlang specialist op het gebied van IT Asset Management en in het bijzonder Software Asset Management (SAM). Zo kunt u met vertrouwen een software audit tegemoet zien.

Goede onderhandelingspositie met software vendoren

Bij ITAM solutions vinden we het niet alleen belangrijk dat u tijdens een software audit goed beslagen ten ijs komt, maar in het gehele traject met software vendoren vanuit kennis en inzicht kunt handelen. Doordat uw organisatie goed op de hoogte is van welke software en licenties aanwezig zijn, toegevoegde waarde hebben voor uw organisatie en waar eventueel nog aanvulling in nodig is, heeft u een betere onderhandelingspositie in het gesprek met sotware vendoren. U heeft controle over het aankoopproces en neemt de regie in het gesprek over. Daardoor kunt u veel kosten besparen en in de juiste software en licenties investeren.

Compliance risico’s beperken

Aan het gebruik van software is wet- en regelgeving verbonden. Deze wet- en regelgeving rondom software en licenties wordt ook wel de compliance wet- en regelgeving genoemd. Daarin staat bijvoorbeeld dat u software niet illegaal mag gebruiken. En dat u bij het gebruik van software aan de voorwaarden van de softwarefabrikant moet voldoen. Houdt u zich niet aan de compliance regelgeving? Dan riskeert u een boete, deze boete kan zelfs in de miljoenen lopen. Bij ITAM solutions is onze kennis van de wet- en regelgeving steeds volledig up to date, waardoor onze experts u hierin deskundig kunnen adviseren. We helpen u ook om uw organisatie toekomstbestendig te houden doordat we met Software Asset Management verder kijken dan alleen naar vandaag. Komt er in de (nabije) toekomst bijvoorbeeld nieuwe regelgeving? Dan helpen we u om uw IT-landschap hier tijdig op voor te bereiden, om compliance claims naar aanleiding van een software audit te voorkomen.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

ITAM solutions: uw software management expert

ITAM solutions is uw IT Asset Management en SAM expert. Wij hebben door de jaren heen al vele tevreden klanten mogen helpen om hun IT-landschap te optimaliseren. Bent u benieuwd of u momenteel ready bent voor een software audit? ITAM solutions maakt graag een afspraak met u voor een vrijblijvend gesprek. Het advies dat hieruit voortvloeit, helpt u om uw kosten te besparen, productiviteit te verhogen en risico’s te beperken.

Stel vrijblijvend een vraag!