Software Asset Management tools

Software Asset Management (SAM) betreft het in kaart brengen, beheren en optimaliseren van de software binnen uw organisatie. Software Asset Management helpt u om uw kosten te verlagen, uw productiviteit te verhogen en uw compliance risico’s te beperken. Binnen Software Asset Management is er de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse handige SAM tools. Uit ervaring weten we dat veel organisaties nog twijfelen over het gebruik hiervan. Het gebruik van deze tools is dan ook niet per sé goed of slecht te noemen, maar soms kunnen een paar kleine aanpassingen al veel verschil maken. ITAM solutions is een onafhankelijke partij maar kan werken met al deze SAM tools. Wij helpen onze klanten om de Software Asset Management tools te vinden die het beste bij hun organisatie en hun unieke situatie passen. Op deze pagina leest u hier meer over.

 

Wat doen Software Asset Management tools?

Software Asset Management tools kunnen u helpen om de software en bijbehorende licenties binnen uw organisatie in kaart te brengen. Hierdoor is het gemakkelijker om uw software en licenties te beheren en uw IT-omgeving te optimaliseren. Met SAM-tools krijgt u bijvoorbeeld op eenvoudige wijze helder en inzichtelijk welke licenties u heeft. Dit maakt het gemakkelijker om eventuele overbodige licenties te schrappen en zo  kosten te besparen. Daarnaast helpen de tools u om de vervaldata van uw licenties in de gaten te houden. Zo weet u zeker dat uw licenties altijd up-to-date zijn; een belangrijke factor in de compliance wet- en regelgeving.

Waarom Software Asset Management tools gebruiken? 

De juiste Software Asset Management tools maken het gemakkelijker om uw software te beheren. Zeker als u een omvangrijk en complex IT-landschap heeft, zijn SAM-tools onmisbaar voor adequaat beheer. Daarnaast helpen de tools u om het maximale uit uw software investering te halen. De tools helpen u namelijk om uw IT-landschap optimaal in te richten, zonder overbodige licenties die u onnodig veel geld kosten.

De beste Software Asset Management tools

Door de jaren heen zijn er veel SAM-tools op de markt gebracht. Enkele voorbeelden hiervan zijn ServiceNow Asset Management, Flexera en Snow Software. Iedere tool heeft zo zijn eigen plus- en minpunten. En omdat er zoveel tools zijn, kan het een opgave zijn om de beste Software Asset Management tool te vinden. Komt u er zelf niet uit? Dan helpt ITAM solutions u graag. Wij kennen alle SAM-tools op de markt en zijn volledig op de hoogte van de plus- en minpunten van iedere tool. We leren uw organisatie graag beter kennen, zodat we voor u de beste SAM-tool kunnen adviseren. En omdat ITAM solutions niet verbonden is aan bepaalde software-aanbieders, krijgt u van ons altijd een volledig onafhankelijk advies.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Meer weten? Neem contact op 

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op. En wilt u stappen maken om het IT-landschap van uw organisatie te optimaliseren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag om het maximale uit uw software investering te halen, onder andere door de juiste SAM-tools te implementeren. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek en we vertellen u graag wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Stel vrijblijvend een vraag!