Software Asset Management Nederland 

Software Asset Management wordt ook wel SAM genoemd. Deze vorm van Software – en IT Asset Management richt zich specifiek op de software die u binnen uw organisatie gebruikt. Het betreft het in kaart brengen, beheren en optimaliseren van alle softwarepakketten, softwareprogramma’s en softwarelicenties binnen uw organisatie. Goed Software Asset Management moet in Nederland voldoen aan wet- en regelgeving, zodat uw organisatie voldoet aan de compliance regelgeving. Met Software Asset Management zorgt ITAM solutions ervoor dat u hieraan voldoet om het risico op (vaak torenhoge) boetes te verkleinen. Ook zorgen we ervoor dat u het maximale uit uw software investering haalt en nooit meer te veel betaalt voor de software die u gebruikt. Software Asset Management heeft diverse interessante voordelen. Op deze pagina beschrijven we de drie belangrijkste pluspunten van SAM.

Kosten verlagen

Met Software Asset Management volgens de in Nederland geldende voorschriften kunt u bepaalde kostenposten binnen uw organisatie verlagen. Door uw IT-landschap in kaart te brengen en kritisch te toetsen, kunnen we namelijk bepalen hoe we op uw software kunnen bezuinigen. En dit zonder dat uw bedrijfsprocessen hieronder lijden. Software Asset Management helpt u om uw IT-landschap effectiever en efficiënter in te richten, met lagere kosten tot gevolg.

Verhoog de productiviteit van uw organisatie

Software Asset Management is in Nederland sterk in opkomst. ITAM solutions is al jaren specialist in IT Asset Management en in het bijzonder in Software Asset Management. We helpen u bij het verhogen van de productiviteit binnen uw organisatie. Dit doen we door diverse processen binnen uw bedrijf soepeler te laten verlopen. Daar komt nog bij dat actief Software Asset Management ervoor zorgt dat uw IT-landschap meegroeit met uw organisatie. Hierdoor kunt u kansen beter benutten en dit merkt u absoluut aan uw bedrijfsresultaten.

Risico’s beperken

Iedere organisatie heeft te maken met de compliance wet- en regelgeving. Dit betekent niet alleen dat u geen illegale software mag gebruiken. Binnen de compliance wet- en regelgeving wordt bijvoorbeeld ook streng gekeken naar de licenties die u heeft afgenomen voor uw software. Zijn deze toereikend? En zo ja, voldoet u ook aan de andere voorwaarden die fabrikanten hebben opgesteld voor hun softwaregebruik? Software Asset Management helpt u aan alle wetten en regels op het gebied van compliance en licenties te voldoen. Hiermee verkleint u het risico op compliance claims, ofwel boetes van softwarefabrikanten.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Software Asset Management in Nederland met ITAM solutions

Wilt u uw kosten verlagen, uw groei stimuleren en uw risico’s beperken? Investeer dan in Software Asset Management met ITAM solutions. Onze experts helpen u graag met IT Asset Management en alles wat daarbij komt kijken. We doen er alles aan om uw IT-landschap in kaart te brengen, te beheren en te optimaliseren. Zo helpen we u om het maximale uit uw software investering te halen. Onze specialisten werken met grote passie voor het vak. Daarnaast houden zij onze kernwaarden altijd in hun achterhoofd: afspraak is afspraak, we leveren wat we beloven en de klant staat centraal. En omdat we volledig onafhankelijk zijn van software-vendoren, kunnen we u een ongekleurd advies geven. Dit advies is altijd volledig op maat.

Direct contact opnemen

Heeft u vragen over onze dienstverlening of wilt u weten wat ITAM solutions voor uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. We beantwoorden uw vragen graag.

Stel vrijblijvend een vraag!