SAM Vulnerability Management

In de snel veranderende wereld van de ICT en door voortdurend slimmer worden van hackers, lopen organisaties (onbewust) al snel risico’s. Verouderde en niet-ondersteunde software biedt gaten in je netwerk waar cybercriminelen gemakkelijk binnendringen. SAM Vulnerability Management levert op een eenvoudige wijze een waardevolle bijdrage aan de jouw ICT Security.

Scan for security

ITAM solutions gebruikt de kracht van data om je ICT landschap veilig te houden. Met SAM Vulnerability Management voeren we een uitgebreide veiligheidsscan uit van alle software die je geïnstalleerd hebt staan. Met de scan filteren we vervolgens de volgende risicovolle data uit:

  • Systemen zonder actieve virusscanner
  • Systemen met verouderde software (o.a. OS-versies)
  • Systemen met out-of-support software
  • Systemen waarop torrents of andere schadelijke software geïnstalleerd staat
  • Systemen die blacklisted applicaties bevatten

Analyse & blacklisting

Alle gevonden issues brengen we overzichtelijk in kaart in een complete Excel-file. Vervolgens checken onze specialisten de gevonden issues op bekende kwetsbaarheden en risico-informatie en vullen deze data aan. In overleg met jouw ICT Security Officer geven we de blacklist een update.

Risico’s scherp in beeld

Met het resultaat van deze scan, het SAM Vulnerability Report, heb je haarscherp in beeld welke systemen gevaarlijke software bevatten die kwetsbaarheden met zich meebrengen. Onze specialisten voorzien het SAM Vulnerability Report bovendien van een advies voor verbetering. Zo weet je dat je dat je risico’s effectief voorkomt.

Meer weten? 

Maak hier een vrijblijvende afspraak met onze SAM Vulnerability specialist.

Stel vrijblijvend een vraag!