SaaS management

Voor veel organisaties is SaaS (Software as a Service) een bekend begrip. Zij maken dankbaar gebruik van de vele softwaretoepassingen die op deze manier aangeboden worden en die hun bedrijfsprocessen soepeler, gemakkelijker en effectiever maken. Gebruikt u veel softwaretoepassingen? Dan kan SaaS management interessant voor u zijn. Wij kunnen u helpen om hier stappen in te maken.

Wat is SaaS management?

SaaS management is een vorm van IT Asset Management, ook wel ITAM genoemd. Het betreft het in kaart brengen, beheren, onderhouden en optimaliseren van alle SaaS softwaretoepassingen binnen een organisatie. Hier komen vele verschillende werkzaamheden bij kijken. Denk hierbij aan het aankopen van nieuwe software, het verlengen van bestaande software en het beheren van SaaS licenties.

Met SaaS krijgt u inzicht in de software die u binnen uw organisatie gebruikt. Dit inzicht maakt het gemakkelijker om uw software te beheren en onderhouden, bijvoorbeeld door licenties te verlengen of juist af te stoten. Het achterliggende doel? Het maximale uit uw software halen, voor meer productiviteit en daarmee ook meer bedrijfsgroei.

Waarom SaaS management?

Steeds meer organisaties erkennen het belang van adequaat IT Asset Management en daarmee het beheren van SaaS .Dit is niet zo vreemd, want IT Asset Management brengt diverse voordelen met zich mee.

We zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje:

  • U krijgt meer inzicht in uw IT-landschap. Dit maakt het gemakkelijker om deze infrastructuur te managen en zo effectief mogelijk in te steken.
  • U bespaart kosten op uw softwaretoepassingen. Met het inzicht dat u verkrijgt, kunt u namelijk gemakkelijk zien of u mogelijk te veel voor uw software betaalt.
  • U verhoogt de productiviteit binnen uw organisatie. Door kleine aanpassingen te doen in uw manier van werken met uw software, kunt u uw productiviteit en bedrijfsgroei aanzienlijk laten toenemen.

IT Asset Management en de compliance regelgeving

Daarnaast heeft actief SaaS management een positief effect op uw bedrijfsrisico. Als organisatie moet u namelijk ‘compliant’ zijn en dit wil zeggen dat u zich aan alle compliance wet- en regelgeving houdt.

Dit klinkt gemakkelijk, maar de regelgeving is erg omvangrijk en daardoor niet altijd gemakkelijk te implementeren. Zeker niet als u een complex IT-landschap heeft, met een beperkt inzicht in uw software en bijbehorende licenties. IT Asset Management geeft u inzicht in uw IT-landschap en maakt het gemakkelijker om u aan de vele compliance wetten en regels te houden.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Het beheer van uw software verbeteren

Beschikt u zelf niet over de kennis, vaardigheden of simpelweg de arbeidskracht om uw software op niveau te beheren? Dan kunnen wij u helpen. ITAM solutions is gespecialiseerd in IT Asset Management en alles wat daarbij komt kijken. Wat voor SaaS u ook gebruikt: wij helpen u graag om deze op hoog niveau te managen. Wilt u meer weten over onze diensten? Neem gerust contact met ons op.

 

Stel vrijblijvend een vraag!