Licentiemanagement

Veel bedrijven zijn volledig afhankelijk van de software die ze gebruiken. Valt bepaalde software weg, dan heeft dit een direct effect op de bedrijfsprocessen en de bedrijfsresultaten. Dit maakt het een absolute noodzaak om uw IT-landschap goed in te regelen. Licentiemanagement is hierbij onmisbaar.

Het belang van goed licentiemanagement

Licentiemanagement betreft het in kaart brengen, beheren en onderhouden van uw softwarelicenties. Door toenemende digitalisering en automatisering zijn steeds meer organisaties online georiënteerd. Zij laten meer en meer bedrijfsprocessen online verlopen. Daardoor is goed licentiebeheer complex. Ook in kleine organisaties zijn vaak al veel software en licenties aanwezig en is het moeilijk om hier een goed overzicht van te houden.

De voordelen van goed licentiebeheer

Licentiebeheer helpt u niet alleen om uw softwarelicenties te beheren en te onderhouden, maar heeft diverse andere voordelen. Denk hierbij aan:

  • Kosten besparen. Door uw licenties in kaart te brengen, kunt u direct zien waar u eventueel op kunt bezuinigen. En dit zonder dat uw bedrijfsprocessen hieronder lijden.
  • Productiviteit verhogen. Met enkele kleine aanpassingen kunt u mogelijk meer uit uw huidige softwarelicenties halen. Dit betekent dat u uw productiviteit aanzienlijk kunt verhogen.
  • Bedrijfsrisico’s verminderen. Softwaregebruik brengt altijd risico’s met zich mee. Door uw licenties op niveau te beheren, verkleint u deze risico’s aanzienlijk.

Wilt u van deze voordelen profiteren, maar heeft u geen idee hoe? Dan staat ITAM solutions voor u klaar. Wij gebruiken onze kennis en expertise op het gebied van licentiebeheer graag om u een duwtje in de rug te geven.

 

Licentiemanagement met ITAM solutions

ITAM solutions is al jaren een professionele en betrouwbare partner op het gebied van Software – en IT Asset Management. Door de jaren heen hebben wij een grote groep tevreden klanten opgebouwd, in veel verschillende branches en sectoren. Wij helpen onze klanten onder andere met licentiebeheer. U kunt het in kaart brengen, beheren, onderhouden én optimaliseren van uw licenties naar een hoger niveau tillen met de hulp van onze experts.

 

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Service op maat

Iedere organisatie is uniek. Dit betekent dat ieder bedrijf zo zijn eigen processen, doelstellingen, wensen en verwachtingen heeft. Daarom krijgt u bij ITAM solutions altijd een serviceserviceop maat. Wij gaan met u in gesprek over licentiebeheer en achterhalen wat uw specifieke wensen, verwachtingen en behoeften zijn. Hier stemmen wij onze serviceservicevolledig op af. Bij ons staan uw wensen, verwachtingen en behoeften altijd centraal.

ITAM solutions: voor al uw licenties

Door onze jarenlange ervaring in het vak, is geen enkele licentie nieuw voor ons. Daar komt nog bij dat wij volledig onafhankelijk opereren van software-aanbieders. Dit betekent dat wij u een volledig onafhankelijk advies kunnen geven als het om uw licenties gaat. Wat voor licenties uw organisatie ook gebruikt: wij staan voor u klaar met licentiemanagement op niveau.

Wilt u meer weten over onze service? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag. Ook als u vrijblijvend kennis wil maken met onze specialisten, kunt u contact opnemen. We plannen graag een kennismakingsgesprek met u in.

 

Stel vrijblijvend een vraag!