Licentiebeheer

Software vormt de spil van uw bedrijfsprocessen. De gemiddelde organisatie gebruikt meerdere softwarepakketten en -programma’s om de bedrijfsprocessen soepel te laten verlopen. Bij het gebruik van software komen altijd bepaalde licenties kijken. Gebruikt u vele verschillende pakketten en programma’s, dan stapelen deze licenties zich al snel op. Bent u het overzicht kwijt over uw licenties? Dan is een investering in adequaat licentiebeheer interessant voor u.

Uw licenties beheren op niveau

ITAM solutions kan u helpen om uw licentiebeheer naar een hoger niveau te tillen. Dit betekent dat u kunt profiteren van onze kennis en ervaring op het gebied van software, licenties en adequaat beheer. Wij begeleiden u in het volledige proces om uw software en licenties beter te beheren. Nu weet u zeker dat uw licenties uw softwaregebruik volledig dekken, up-to-date zijn en bovendien zo effectief mogelijk worden ingezet.

 

Wij zijn gespecialiseerd in het beheren en optimaliseren van alle soorten software en licenties. Voor onze experts maakt het niet uit hoe uw IT-landschap er precies uit ziet. Wij kunnen u altijd een advies op maat geven.

Kosten besparen én productiviteit verhogen

Licentiebeheer is niet alleen praktisch, het heeft bovendien een positief effect op uw bedrijfsfinanciën en uw bedrijfsresultaten. Wij hanteren namelijk een hands-on aanpak bij het beheren, onderhouden en optimaliseren van uw licenties. Dit betekent dat wij actief in uw software- en licentiegebruik duiken en optimalisatieslagen kunnen voorstellen.

Heeft u bijvoorbeeld software afgenomen die u nooit gebruikt, maar wel betaalt? Dan kunt u hier gemakkelijk en snel kosten op besparen. En zien onze experts dat u onnodig te veel licenties heeft afgenomen voor een bepaald softwarepakket, dan geven ze dit ook altijd aan. Zo kunt u op de korte termijn een aanzienlijke kostenbesparing realiseren. 

Daarnaast checken we ook of u uw software op de meest effectieve manier gebruikt. Is er ruimte voor verbetering? Dan voeren we samen met u een optimalisatieslag uit. Hierna gaat uw productiviteit merkbaar omhoog.

Een ‘compliant’ bedrijf

Ieder bedrijf moet ‘compliant’ zijn. Dit betekent dat de organisatie zich aan de compliance wet- en regelgeving moet voldoen. Voldoet uw organisatie niet aan alle complexe wetten en regels? Dan kunt u een fikse boete krijgen.

Onze experts weten alles van de compliance wet- en regelgeving. Maakt u gebruik van onze service op het gebied van licentiebeheer, dan kunt u ook gebruik maken van deze specifieke expertise. Met onze hulp is uw bedrijf ‘compliant’ en hoeft u zich geen zorgen te maken over hoge boetes.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Contact opnemen met ITAM solutions

Wilt u uw licentiebeheer naar een hoger niveau tillen met ITAM solutions? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek. Hierna kunnen wij u direct vertellen wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Wilt u meer weten over onze serviceservice, voor u met ons in zee gaat? Geen probleem, wij beantwoorden uw vragen graag. U kunt altijd een geheel vrijblijvende afspraak met ons inplannen. U kunt uw vragen telefonisch of per mail stellen, maar ook door het contactformulier op onze website in te vullen.

Stel vrijblijvend een vraag!