Licentie beheer specialist

U bent afhankelijk van de software die u gebruikt. Uw software laat u bijvoorbeeld zien hoeveel voorraad u nog heeft, hoe de logistieke planning eruit ziet en welke medewerkers er op welke dag aan het werk zijn.

Wilt u dat uw software optimaal blijft werken? Dan is IT Asset Management een must. Een belangrijk onderdeel van IT Asset Management, is licentie beheer. ITAM solutions is uw licentie beheer specialist. Wij kunnen u helpen om stappen te maken in licentie beheer.

Inzicht krijgen met licentie beheer

Voor vrijwel iedere software investering die u zakelijk wil gebruiken, heeft u een licentie nodig. We onderscheiden vele soorten licenties. Voor sommige software moet u bijvoorbeeld een licentie per apparaat afsluiten, voor andere software weer per gebruiker. Gebruikt u diverse softwaretoepassingen in uw organisatie? Dan stapelen de licenties zich al snel op. Zo kan er een wirwar van licenties ontstaan.

Met licentie beheer krijgt u inzicht in alle licenties die u gebruikt. Dit maakt het gemakkelijker om uw licenties te onderhouden, bijvoorbeeld door deze bijtijds te verlengen. En heeft u onbewust te veel licenties afgesloten voor bepaalde software? Dan komt dit aan het licht door uw actieve licentie beheer. Dit maakt het gemakkelijker om onnodige licenties af te stoten en kosten te besparen. Met actief licentie beheer haalt u dan ook het maximale uit uw software.

 

Licentie beheer en de compliance regelgeving

Softwarefabrikanten verbinden diverse voorwaarden aan het gebruik van hun software. Bijvoorbeeld dat u hier de juiste licentie of licenties voor moet afnemen. Voldoet u niet aan de voorwaarden van een softwarefabrikant, maar gebruikt u wel diens software? Dan kunt u een compliance claim krijgen. Dit is een fikse boete voor het verkeerd gebruiken van bepaalde software.

De meeste organisaties die een compliance claim voor hun kiezen krijgen, hebben niet bewust de regels overtreden. Zij waren simpelweg niet op de hoogte van het feit dat ze zich niet aan de regels hielden. Wilt u een boete voorkomen? Creëer dan inzicht in uw licenties met adequaat licentie beheer. Dit kunt u doen met behulp van een licentie beheer specialist.

ITAM solutions: uw licentie beheer specialist

ITAM solutions is gespecialiseerd in IT Asset Management en licentie beheer. Onze specialisten brengen uw IT-landschap en de bijbehorende licenties graag op orde. Wij kunnen u helpen om inzicht te krijgen in uw IT-landschap, maar staan ook klaar voor beheer, onderhoud en optimalisatie. En heeft u hulp nodig van een licentie beheer specialist om aan de vele compliance wetten en regels te voldoen? Dan bent u bij ons ook aan het juiste adres.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Voor al uw software en licenties

Als licentie beheer specialist werken wij volledig onafhankelijk van software vendoren. Dit betekent dat wij al uw software en licenties kunnen beheren. En krijgt u een licentie beheer advies van onze specialisten? Dan weet u zeker dat dit advies volledig ongekleurd is. Wij geven u het advies dat het beste op uw organisatie, uw processen, uw doelstellingen en uw vraagstuk aansluit.

Stel vrijblijvend een vraag!