License compliance

Binnen uw organisatie gebruikt u diverse softwarepakketten en -programma’s. De meeste softwarepakketten en -programma’s voor zakelijk gebruik, werken alleen met één of meerdere licenties. Deze licenties moeten op orde zijn. Dit wil zeggen dat deze aan de license compliance wet- en regelgeving voldoen. ITAM solutions kan u hierbij helpen.

De compliance wet- en regelgeving

Een organisatie moet ‘compliant’ zijn. Dit betekent dat de betreffende organisatie zich aan de wet- en regelgeving op het gebied van license compliance moet houden. Voldoet u aan de wet- en regelgeving, dan weet u zeker dat u uw software legaal gebruikt. Dit maakt uw organisatie ‘compliant’.

Uw licenties op orde

Natuurlijk wilt u aan de compliance wet- en regelgeving voldoen. U doet er dan ook alles aan om deze wetten en regels in acht te nemen. Helaas is een goede inzet op het gebied van license compliance niet altijd voldoende. De wereld van compliance wet- en regelgeving is namelijk een zeer ingewikkelde. Er zijn zoveel softwarepakketten, -programma’s en bijbehorende licenties, dat zelfs de zeer ervaren IT-specialisten soms door de bomen het bos niet meer zien. Hierdoor is een fout snel gemaakt.

Softwarefabrikanten voeren regelmatig audits uit. Hierbij gaan ze na wat voor software uw organisatie gebruikt en of u hier de juiste licenties voor heeft. Ook onderzoeken ze of uw organisatie software onder de juiste voorwaarden gebruikt; ofwel de voorwaarden die de softwarefabrikant heeft opgesteld. Heeft u niet de juiste licenties en/of gebruikt u de software niet onder de juiste voorwaarden? Dan krijgt u een compliance claim, ofwel een boete. Deze krijgt u ook als u onbewust een fout heeft gemaakt. Het niet op de hoogte zijn van de situatie, is helaas geen excuus.

License compliance onderzoek

Wilt u voorkomen dat u een compliance claim krijgt? Investeer dan in een license compliance onderzoek. Hierbij laat u een ITAM expert naar uw complete IT-landschap kijken. Al uw softwarepakketten en -programma’s worden onder de loep genomen, inclusief de licenties en de voorwaarden die hierbij horen. Voldoet u niet aan de compliance wet- en regelgeving? Dan komt dit al snel aan het licht. Nu kunt u de gepaste stappen nemen om hier verandering in te brengen. Dit doet u onder begeleiding van een ITAM expert.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

ITAM solutions: uw license compliance expert

ITAM solutions is gespecialiseerd in Software – en IT asset management en alles wat hierbij komt kijken. Wij zijn op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving en kennen deze van A tot Z. We gebruiken onze kennis graag om uw IT-landschap uitvoerig onder de loep te nemen.

Investeert u in een compliance onderzoek door ITAM solutions, dan weet u zeker dat uw IT-landschap goed in elkaar zit. U hoeft zich nu geen zorgen meer te maken om eventuele compliance claims. En omdat wij ook een kritische blik werpen op de inrichting van uw IT-omgeving, kunnen we u bovendien helpen een flinke optimalisatieslag te maken. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Stel vrijblijvend een vraag!