ITAM specialist

Om uw bedrijfsprocessen te ondersteunen, gebruikt u diverse softwareprogramma’s, -pakketten en -licenties. Waar het IT-landschap van een organisatie vroeger vrij eenvoudig was, is dit vandaag de dag omvangrijk en complex. Dit maakt het beheren van het IT-landschap een ingewikkelde taak. Wilt u deze taak optimaal uitvoeren? Maak dan gebruik van de expertise van een ITAM specialist.

ITAM: IT Asset Management

De afkorting ITAM staat voor IT Asset Management. ITAM betreft het in kaart brengen, beheren en optimaliseren van de aanwezige software en licenties binnen een organisatie. Het doel? Ten eerste het beheren van het IT-landschap, om het reilen en zeilen van een organisatie te ondersteunen. Daarnaast is ook optimalisatie een belangrijk doel. IT Asset Management helpt u om het maximale uit uw software investering te halen.

 

Compliance wet- en regelgeving

Veel organisaties vinden het lastig om de wet- en regelgeving op het gebied van compliance continu te handhaven. Niet alleen omdat er zo veel wetten en regels zijn, maar ook omdat deze regelmatig veranderen. Een ITAM expert is volledig op de hoogte van de compliance regelgeving van nu én de nabije toekomst. Met de ondersteuning van deze expert, weet u zeker dat uw organisatie altijd aan de compliance regelgeving voldoet.

Een ITAM specialist inhuren

Het optimaal beheren en benutten van het IT-landschap is complex, ook binnen kleine organisaties is dit al snel het geval. Ook daar worden vaak meerdere softwarepakketten, – programma’s en licenties gebruikt. Wilt u uw IT-middelen optimaal beheren? Dan raden wij u aan om een ITAM specialist in de arm te nemen. Een ITAM expert kan u niet alleen helpen om inzicht te krijgen in uw Software assets, maar zorgt bovendien voor een optimalisatieslag in efficiëntie en productiviteit.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

ITAM solutions: uw ITAM specialist

ITAM solutions is uw professionele en betrouwbare partner op het gebied van IT Asset Management. Onze specialisten kennen alle kerncompetentiegebieden van ITAM van A tot Z. We kunnen onze klanten dan ook in alle facetten van dit complexe vakgebied ondersteunen.

Door de jaren heen hebben wij een geheel eigen werkwijze ontwikkeld voor het optimaal beheren van uw software. Bepaalde kernwaarden spelen hierbij een grote rol. Zo weet u bij ITAM solutions altijd zeker dat we leveren wat we beloven. ‘Afspraak is afspraak’ is voor ons een belangrijk motto. Daarnaast werken onze specialisten altijd vanuit praktisch oogpunt. Door u praktisch te ondersteunen, helpen we u om echt stappen te maken in IT Asset Management (ITAM). Tot slot staat de klant altijd centraal. Dat u 100 procent tevreden bent met onze dienstverlening, is ons einddoel.

Zelf een ITAM specialist worden

Wilt u zelf meer leren over Software Asset Management? Informeer dan naar onze ITAM trainingen. Wij bieden regelmatig interessante cursussen aan in het vakgebied. Ook u kunt deze trainingen volgen om uzelf te ontwikkelen tot een echte ITAM expert. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend kennismaken met ITAM solutions

Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek vertellen we u niet alleen over onze dienstverlening, maar horen we ook graag meer over uw bedrijf. Zo kunnen we samen bepalen wat wij kunnen doen om uw organisatie nog beter te maken.

Stel vrijblijvend een vraag!