ITAM solutions, software licensing’ heet voortaan ‘ITAM solutions, empowering data’. Door middel van een naamswijziging onderstreept ITAM solutions haar herpositionering in de markt.

De pay-off ‘software licensing’ is vervangen door ‘empowering data’. De Software Asset Management specialisten van ITAM solutions weten de grote hoeveelheden data die zij voor klanten verzamelen om te zetten in waardevolle informatie voor andere afdelingen dan alleen ICT. De nieuwe naam: ‘ITAM solutions, empowering data’ sluit daar perfect bij aan aldus Simone van Sambeek, Managing Director bij ITAM solutions: “Als consultancybedrijf op het gebied van Software Asset Management (SAM) verzamelen wij enorme hoeveelheden data voor onze klanten. Zij willen onder andere weten welke licenties zijn aangeschaft, of deze ook allemaal gebruikt worden, of er ongewenste software in omgang is en welke optimalisatiemogelijkheden bestaan. Deze waardevolle informatie zetten we inmiddels ook in om andere afdelingen dan alleen ICT te adviseren.”

ITAM solutions biedt haar klanten data empowerment door waardevolle stuurinformatie voor het hele bedrijf zo meldt Khalid Hafid, Director Customer Success bij ITAM solutions: “Meerdere afdelingen kunnen hier belang bij hebben. Denk aan relevante informatie voor het ondersteunen van de Joiner, Mover en Leaver processen bij HR, gecategoriseerde informatie over de software- en hardware-uitgaven voor procurement en inzicht in de verhouding Capex en Opex bij softwarelicenties, subscripties en onderhoudscontracten voor finance. Ook voor de Legal en Security afdeling zijn voordelen en risico’s, gestoeld op harde cijfers en data, vertaald naar een eenvoudig en leesbaar dashboard. Op welke systemen vervalt de support van de fabrikant en per wanneer? Welke machines zijn kwetsbaar voor cyberaanvallen en welke risico’s kleven er aan de terms & conditions van de leverancier?”

Van ‘Follow the money’ naar ‘Follow the data’

In de afgelopen tien jaar stond Software Asset Management veelal in het teken van compliance en kosten besparen. De vraag naar data-intelligentie is steeds verder toegenomen. Organisaties worden intelligenter en slimmer en willen meer dan enkel grip op compliance en kosten aldus Hafid: “De data hebben we al. Nu is het zaak om slimme stappen te zetten en organisaties naar een hoger niveau te helpen met behulp van ‘dataslimheid’.”

ITAM solutions heeft met de transitie van softwareconsultancybedrijf naar databedrijf nieuwe competenties ontwikkeld, waarmee het inspeelt op de vraag vanuit de markt naar het proactief adviseren van de verschillende stakeholders in de organisatie. “Ook haken we in op innovatieve initiatieven, zoals bijvoorbeeld cloud computing en cost management,” aldus Van Sambeek. “Om deze toegevoegde waarde kracht bij te zetten, hebben we onze bedrijfsnaam veranderd van ‘ITAM solutions, software licensing’ naar ‘ITAM solutions, empowering data’.”

Stel vrijblijvend een vraag!