IT beheer

U gebruikt vele IT-middelen in uw organisatie. Denk hierbij aan hardware als desktops, maar ook aan diverse softwarepakketten, programma’s en benodigde licenties. Deze IT-middelen zijn cruciaal voor de processen van uw organisatie. Ze zorgen ervoor dat uw bedrijfsprocessen soepel verlopen en uw organisatie de beoogde bedrijfsresultaten kan behalen.

Het beheren van deze middelen kan veel tijd in beslag nemen, zeker als u hier geen ervaring mee heeft. Wilt u hulp bij het IT beheer van uw organisatie? Dan bent u bij ITAM solutions aan het juiste adres. ITAM solutions is uw partner op het gebied van beheer in uw Software – en IT asset management.

IT asset management

IT asset management (ITAM) betreft het in kaart brengen, beheren en optimaliseren van de IT assets ofwel IT-middelen binnen een organisatie. Met IT asset management krijgt u niet alleen inzicht in de software en licenties die u gebruikt, maar ook welke u niet gebruikt of welke u niet heeft aangeschaft.

En heeft u teveel of juist te weinig licenties voor de software die u gebruikt? Dan komt dit ook tijdens het IT asset management assessment aan het licht. Nu kunnen we samen met u de gepaste stappen nemen om uw licenties in orde te brengen. Hierbij houden we altijd rekening met de geldende compliance wet- en regelgeving.

Waarom IT asset management?

Steeds meer organisaties investeren tijd en middelen in hoogwaardig IT beheer. Dit is niet voor niets, want het optimaal beheren van uw IT-landschap brengt diverse voordelen met zich mee.

Ten eerste bespaart u kosten door uw IT-landschap beter te beheren. Bijvoorbeeld door een overschot aan licenties te schrappen of een overbodig softwareprogramma uit uw IT-omgeving te verwijderen. Ook helpt IT asset management u aan de compliance regelgeving te voldoen. Zo weet u zeker dat uw IT-landschap ingericht is op basis van de wetten en regels die nu én in de toekomst werken. Met IT asset management beperkt u dan ook de financiële risico’s van uw organisatie.

Kortom, met IT beheer door ITAM solutions weet u zeker dat u het maximale uit uw software haalt. En door kritisch naar uw IT-landschap te kijken, kunt u hier tegelijkertijd geld op besparen.

IT asset management door ITAM solutions

ITAM solutions is gespecialiseerd in IT asset management en alles wat hierbij komt kijken. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk gepassioneerde ITAM-specialisten, die staan te trappelen om uw IT-landschap nog beter in te richten. Hierbij werken onze professionals volledig onafhankelijk. Dit wil zeggen dat er geen contracten of samenwerkingen zijn met software-aanbieders. Wij geven u geen gekleurd advies, maar creëren een ITAM-programma dat het beste bij uw organisatie past.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Direct contact opnemen

Wilt u uw IT beheer naar een hoger niveau tillen met behulp van ITAM solutions? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag wat we voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van IT asset management. En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Dan kunt u ook contact met ons opnemen. We beantwoorden uw vragen graag.

Stel vrijblijvend een vraag!