IT Asset Management 

Binnen organisaties zijn er vaak veel IT middelen aanwezig, zoals desktops en laptops met allemaal eigen applicaties en licenties. Gedurende de levenscyclus van deze hardware – en software assets, moeten deze in kaart worden gebracht en worden beheerd. Denk aan het updaten, vervangen en repareren hiervan en het in kaart brengen van de softwarelicenties. ITAM solutions biedt uw organisatie het broodnodige inzicht in uw softwarelandschap en IT-infrastructuur, zodat u de IT kosten en risico’s beter kunt beheren en de IT processen kunt verbeteren. IT Asset Management ondersteunt de strategische IT plannen van uw organisatie. Zo kunt u als organisatie hoge boetes voorkomen door compliant te zijn, de efficiëntie van uw IT-infrastructuur verhogen en uw IT-landschap mee laten groeien met uw organisatie.

IT asset management door ITAM solutions

U kunt IT Asset Management zelf oppakken binnen uw organisatie, maar dit is geen eenvoudige klus. Uit ervaring weten we, dat er vaak behoefte is aan een klankbord op het gebied van IT Asset Management. U wilt een helder, praktijkgericht en vooral onafhankelijk advies. Bij ITAM solutions werken we volledig onafhankelijk van software vendoren. Deze onafhankelijkheid en onze jarenlange ervaring, zorgen ervoor dat we u van het beste advies kunnen voorzien.

Voorkom software audit boete

U mag software niet illegaal gebruiken. En gebruikt u bepaalde software met een licentie, dan moet u zich altijd aan de voorwaarden van de betreffende softwarevendor houden. Doet u dit (onbewust) niet? Dan kan dit aan het licht komen tijdens een audit van de softwarevendor. In dit geval wordt u beboet met een compliance claim. De meeste organisaties doen hun uiterste best om aan alle wet- en regelgeving rondom softwaregebruik en licenties te voldoen. Toch lukt dit niet altijd. Zelfs ondernemers met de beste bedoelingen kunnen opgezadeld worden met een software compliance claim. Wilt u dit voorkomen? ITAM solutions ondersteunt u graag zodat uw organisatie volledig voldoet aan de compliance wet- en regelgeving.

Continu proces

Het inzichtelijk maken van uw IT-landschap, de bijbehorende licenties en het optimaliseren hiervan, is een continu proces. Daarvoor is een praktijkgerichte aanpak op alle ITAM kercompetentiegebieden nodig. ITAM solutions heeft alle benodigde kennis in huis, aangevuld met expertise vanuit ons netwerk van betrouwbare partners. Hierdoor kunnen we uw organisatie van A tot Z ondersteunen in het gehele ITAM-programma, zowel op strategisch als op operationeel niveau. We werken vanuit ons eigen ITAM-model binnen de kerncompetentiegebieden External Audit Management, License Compliance en Vendor Management. We bieden u ‘ITAM as a Service’. Daarmee kunnen onze ITAM-specialisten uw hele software infrastructuur in kaart brengen, optimaliseren en rapportages uitbrengen. Zo weet u zeker dat uw organisatie volledig compliant is en betaalt u nooit te veel voor softwarelicenties.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Software asset management (SAM) en IT Asset Management

Er bestaat een dunne scheidslijn tussen Software Asset Management en IT Asset Management. De overgang van Software Asset Management naar IT Asset Management is sinds de komst van de ISO/IEC 19770:2017 in werking gezet. Ook trends spelen hierin een rol, er wordt bijvoorbeeld steeds meer hardware naar software omgezet. ITAM solutions is al jaren gespecialiseerd in IT Asset Management en SAM. Onze ervaren specialisten hebben een passie voor het vak en helpen u graag om uw IT-landschap te optimaliseren.

Financiële voorspelbaarheid en kostenbesparing

Bij ieder softwarepakket of softwareprogramma komen licenties kijken. Vaak heeft u een goed overzicht van de hardware binnen uw organisatie, maar de software en bijbehorende licenties zijn niet altijd goed in zicht. De kans is groot dat u hier nog verbeterslagen in kunt maken. Bijvoorbeeld door overbodige licenties te schrappen en zo kosten te besparen. Een investering in IT Asset Management met de ondersteuning van ITAM solutions levert u dan ook vrijwel altijd een besparing op. Door het gebruik van SAM tooling, identificeren we het softwaregebruik van uw organisatie. We brengen softwarelicenties in kaart, bepalen welke risico’s er zijn en waarop mogelijk kan worden bespaard. Deze data kunnen we voor u omzetten in leesbare informatie, zodat we ook andere afdelingen kunnen informeren hierover. Het inzicht hierin levert financiële voorspelbaarheid op en een kostenbesparing op de jaarlijkse begroting. Deze besparing kunt u inzetten voor groei van uw organisatie.

Direct contact opnemen

Bent u benieuwd naar de oplossingen en services die ITAM solutions kan bieden? Of wilt u met ons sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We staan u graag te woord en plannen graag een (uiteraard geheel vrijblijvend) kennismakingsgesprek met u in.

Stel vrijblijvend een vraag!