De Gemeente Rotterdam zocht naar een partner die in staat is haar ondersteuning te bieden op het gebied van Software Asset Management (SAM) en die vooral ook proactief advies zou kunnen geven. Via een aanbesteding is de gunning gedaan aan ITAM solutions.

Vaughan Mulder, Teamleider Technisch Beheer bij de Gemeente Rotterdam, geeft aan dat de indrukwekkende referenties van ITAM solutions een belangrijke trigger zijn geweest om hen de opdracht te gunnen. “Maar wat minstens zo doorslaggevend is geweest,” vult hij aan, “is de authenticiteit die ze tijdens de eerste gesprekken hebben laten zien. Ze zijn open en transparant, ook over bepaalde uitdagingen die we zouden kunnen tegenkomen. Dat laatste zie je niet zo vaak.”

Simone van Sambeek, Managing Director bij ITAM solutions: “De Gemeente Rotterdam had concrete vereisten opgesteld. Op basis van onze best practices en ons SAM Groeimodel hebben we een zeer tastbare aanpak uiteen kunnen zetten, die op alle fronten voldeed aan de vereisten van de gemeente. Ik ben ontzettend trots dat ons team de Gemeente Rotterdam mag gaan helpen in haar reis naar SAM volwassenheid.”

Overzichtelijk beeld van de infrastructuur

“Het ITAM solutions team bestaat uit pragmatische, flexibele mensen die hun afspraken nakomen,” aldus Mulder. “Op dit moment adviseren zij ons op proactieve wijze over het SAM beleid binnen de Gemeente Rotterdam. Door middel van Publisher Priority Setting hebben ze de verschillende software-vendoren geprioriteerd. Hierdoor krijgen we een volledig en overzichtelijk beeld van onze infrastructuur en worden we geholpen bij het inzichtelijk maken van de risico’s en kansen met betrekking tot softwaregebruik.”

Mulder: “We zijn heel positief gestart samen en ik hoop dan ook dat deze samenwerking voortzet. Als alles volgens plan verloopt, dan hebben we over een paar jaar het excellence niveau van het SAM Groeimodel bereikt, waarbij de focus ligt op het optimaliseren van de infrastructuur in relatie tot softwarelicenties.”

Van Sambeek vult aan: “Tegen die tijd kunnen wij ons als partner van de Gemeente Rotterdam gaan focussen op het proactief adviseren van andere afdelingen dan alleen ICT. Denk hierbij aan finance, inkoop, legal en security. Dit doen we op basis van de grote hoeveelheid waardevolle software- en licentie-informatie die we momenteel aan het verzamelen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat deze data empowerment in de nabije toekomst van grote toegevoegde waarde gaat zijn voor de Gemeente Rotterdam.”

Stel vrijblijvend een vraag!