ITAM solutions is een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde onderzoeks- en adviesbureau Gartner (Connecticut, USA). Zij willen de (visie op) de vakgebieden IT Asset Management en Software Asset Management verder ontwikkelen en de toegevoegde waarde voor organisaties vergroten.

Als we terugblikken op de afgelopen jaren hebben IT Asset Management en Software Asset Management een bijdrage geleverd aan de compliancy van organisaties (die risico’s op hoge boetes voorkwam). Nu verschuift de aandacht meer naar kostenreductie van IT assets, veiligheid en productiviteit van medewerkers.

Ook de opmars naar de cloud heeft het IT-landschap niet overzichtelijker gemaakt. Medewerkers kunnen gemakkelijker dan ooit abonnementen aangaan op cloud-services, al dan niet met tussenkomst van de IT-afdeling. Bovendien veranderen medewerkerspopulaties snel en sterk. Waar je ‘on premise’ een grote voorspelbaarheid hebt, ben je in de cloud de transparantie gemakkelijk kwijt.

Met het partnership zetten ITAM solutions en Gartner de disciplines ITAM en SAM nadrukkelijk op de kaart. De komende tijd zal ITAM solutions visie-artikelen ontwikkelen en delen. Hierin zal ITAM solutions haar visie geven en best practices delen op basis van het gerenommeerde Gartner onderzoek.

Mocht u vragen hebben over de artikelen neem dan gerust contact met ons op via info@itamsolutions.nl

Five common mistakes to avoid during SAM implementation

Stel vrijblijvend een vraag!