Asset management company

Software en IT Asset Management heeft diverse voordelen. U verkrijgt meer inzicht in uw IT-landschap, waardoor u goed gefundeerde beslissingen kunt nemen om ervoor te zorgen dat u voldoet aan de compliance wet- en regelgeving. Dat voorkomt (enorm) hoge boetes en u bespaart kosten, doordat u over precies de juiste licenties beschikt. Dit komt ten goede aan de productiviteit en de bespaarde kosten kunnen worden geïnvesteerd in groei.

Wilt u investeren in Software Asset Management (SAM) op niveau? Neem dan altijd een professionele en betrouwbare Asset Management company in de arm. Alleen met een professionele en betrouwbare partij kunt u optimaal profiteren van de voordelen die Software Asset Management met zich meebrengt.

Enterprise Asset Management: een korte introductie

Bij een grote organisatie hoort een uitgebreid IT-landschap. Hoe groter de organisatie, hoe complexer het IT-landschap is. Om boetes en problemen te voorkomen is het hebben van inzicht en overzicht over het IT-landschap van groot belang. Enterprise Asset Management helpt u om de controle hierover (terug) te krijgen en risico’s te verkleinen. Bij ITAM solutions kennen wij de weg in de complexe wereld van software-vendoren en software licenties, om vaak torenhoge boetes te voorkomen op het gebied van compliance. Enterprise Asset Management helpt u om het maximale rendement uit uw software investering te halen en zorgt voor een optimale effectiviteit en levensduur voor alle waardevolle assets binnen uw organisatie.

 

Corrective en preventive maintenance

Enterprise Asset Management richt zich op het onderhouden van uw IT- en software assets. Hierbij onderscheiden we twee vormen van onderhoud, namelijk corrective maintenance en preventive maintenance. Corrective maintenance wordt uitgevoerd met een directe aanleiding, namelijk het ontstaan van gebreken. Denk hierbij aan een bug in uw software. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is preventive maintenance in het leven geroepen. Deze vorm van onderhoud moet ervoor zorgen dat corrective maintenance uiteindelijk niet plaats hoeft te vinden. Oftewel: met preventive maintenance voorkomt u dat er gebreken ontstaan.

 

Waarom investeren in Enterprise Asset Management? 

Goed functionerende software assets hebben een directe invloed op uw bedrijfsprocessen en daarmee ook op uw bedrijfsresultaten. Door in Enterprise Asset Management te investeren, weet u zeker dat de diverse waardevolle assets in uw organisatie inderdaad bijdragen aan uw bedrijfsresultaat. Daar komt nog bij dat u met adequaat IT Asset Management/ Software Asset Management veel kosten kunt besparen. Zeker als u hierbij de focus legt op preventief onderhoud en het voorkomen van gebreken.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

IT Asset Management met ITAM solutions

Veel organisaties vinden IT Asset Management zeer ingewikkeld. Zij beschikken doorgaans niet over de benodigde kennis en vaardigheden om hun Enterprise Asset Management op een hoog niveau uit te voeren. Dit maakt het interessant om een externe partner in te huren voor deze dienstverlening. Wilt u uw organisatie verrijken met Enterprise Asset Management op niveau? Dan bent u bij ITAM solutions aan het juiste adres. ITAM solutions is uw onafhankelijke partner. Wij nemen uw zorgen op het gebied van IT en Software Assets, corrective en preventive maintenance graag voor u uit handen. Met de hulp van onze ITAM-specialisten weet u zeker dat uw assets uw bedrijfsprocessen optimaal ondersteunen, zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen.

Direct contact met ons opnemen

Meer weten over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag. Ook als u een vrijblijvend kennismakingsgesprek wil inplannen met onze ITAM-specialisten, kunt u contact opnemen. Wij leren u en uw organisatie graag beter kennen.

Stel vrijblijvend een vraag!