SAM Alert: Docker past licentiemodel aan!

Met de release van Docker 4.0 in augustus 2021 zijn ook de licentievoorwaarden onder de loep genomen. Het resultaat is dat Docker Desktop niet langer gratis te gebruiken is voor grotere commerciële organisaties (>250 medewerkers en >10Mln omzet). Dat betekent dat deze bedrijven vanaf 31 januari 2022 moeten beschikken over een betaalde licentie voor alle gebruikers.

Zijn uw Docker Desktops al gelicenseerd?

Bedrijven dienen te inventariseren welke Docker Desktop installaties zij hebben draaien en deze te licenseren. Docker biedt hiervoor drie betaalde licentievormen: Pro, Team en Business. Omdat de Pro-versie alleen per individu en met creditcard kan worden aangekocht, is dit geen handige versie voor de meeste bedrijven.

ITAM solutions helpt

Wij kunnen helpen bij het inventariseren van het aantal Docker installaties en het saneren danwel transfereren naar de juiste betaalde licenties. Dankzij onze kennis- en ervaring kunnen we bij bulk-aankoop het beste resultaat voor u bedingen. Heeft u geen trek in Docker-licenties? Dan wijzen we u graag op alternatieve containerisatie applicaties.

Neem contact met ons op! Heeft u vragen over het Docker licentiemodel neem dan gerust contact wij helpen u graag met al uw vragen. Vul het onderstaande contactformulier en wij nemen zsm contact met u op!

Stel vrijblijvend een vraag!