“Een personeelsuitje voelt bij ons nooit als een verplicht nummer”
Jasper van de Wiel, SAM Consultant bij ITAM solutions

Jasper van de Wiel (26) had altijd gedacht bij een groot bedrijf te gaan werken. Daar zou hij snel kunnen doorgroeien en veel verantwoordelijkheid krijgen. Het liep allemaal iets anders. Op een feest van een gezamenlijke vriend liep hij Jeroen Verheijen tegen het lijf, die hem bij ITAM solutions wilde introduceren. Een bedrijf gespecialiseerd in Software Asset Management, met op dat moment twaalf werknemers.

Jasper was toen nog bezig met de opleiding Business Informatics. “Ik had het druk met mijn scriptie en was op dat moment nog niet actief op zoek naar een baan. Toch heb ik besloten eens bij ITAM solutions te gaan praten, puur omdat het verhaal van Jeroen me wel aansprak. Ik was wel benieuwd of er een klik was.”

Grote partijen
Die klik bleek er te zijn. Nog voordat Jasper was afgestudeerd, stond zijn handtekening al onder het ITAM contract. Hij werkt als SAM Consultant en zit bij internationale, beursgenoteerde organisaties aan tafel. In het begin deed Jasper voornamelijk onderzoek naar welke licenties een klant heeft. Zijn het de juiste licenties, zijn het er genoeg, of misschien zelfs teveel?

Afwisseling
Inmiddels bekleedt hij steeds meer een adviserende rol. “Bij een van mijn grootste klanten vervang ik momenteel iemand die de organisatie heeft verlaten. Daar word ik echt gezien als collega. Bij andere klanten kom ik over de vloer als ITAM medewerker en geef ik licentieadvies aan heel verschillende doelgroepen, van databasebeheerders tot aan C-level management. Die afwisseling maakt mijn baan zo leuk.”

Technische achtergrond
Jaspers technische achtergrond komt goed van pas in zijn functie als SAM Consultant. “Voordat ik Business Informatics studeerde, heb ik een Bachelor Informatiekunde gedaan. De kennis van bedrijfskunde en ICT die ik tijdens mijn studies heb opgedaan, komt erg van pas in mijn huidige werk. In de relatief korte tijd dat ik hier werk, kan ik al regelmatig collega’s helpen of van advies voorzien. Andersom gebeurt dat ook. Doordat we allemaal een andere achtergrond hebben, heeft iedereen zijn eigen specialisme ontwikkeld.”

Concreet advies
Het algemene beeld dat er bestaat over SAM is vaak dat het niet veel meer inhoudt dan licenties tellen. Hoe spannend kan het zijn? “Ik ben er het afgelopen jaar achter gekomen het veel gevarieerder is dan dat,” aldus Jasper. “Ik maak een contractanalyse en breng aan de hand van de verzamelde informatie een advies uit waar een organisatie veel aan heeft. Niet alleen de ICT Manager, maar ook de Financieel Manager en de CIO. Ik zit met de meest uiteenlopende mensen aan tafel en heb veel meer interactie dan de meesten denken. Ik heb nu al een CV opgebouwd waar je u tegen zegt!”

Jong gastje
In vergelijking met leeftijdsgenoten bij grotere kantoren heeft Jasper bij ITAM sneller meer verantwoordelijkheden gekregen. “Ik doorloop het hele traject, waarin ik naast het verzamelen van data en het uitvoeren van een analyse hierop ook de eindpresentatie met bevindingen mag geven bij de klant. Ik neem het hele proces voor mijn rekening en dat maakt het juist zo leuk. Spannend soms ook wel, want daar zit je dan als jong gastje tussen allemaal managers en directieleden. Gelukkig accepteren ze me al snel als ze merken dat ik verstand van zaken heb.”

Acht trainingen in één jaar
Iets wat Jasper van tevoren ook anders had ingeschat, is de mogelijkheid tot het volgen van trainingen. “Ik dacht dat dat lastiger zou zijn bij een kleiner bedrijf, bijvoorbeeld vanwege beperktere budgetten. Maar ik heb binnen een jaar al acht trainingen mogen volgen. Mogelijkheden genoeg dus!”

Jong team
“ITAM solutions wordt door klanten gezien als een flexibele partner waarmee je snel kunt schakelen. We zijn een jong team dat er echt voor gaat om ITAM te laten groeien en ontwikkelen. Eigen inbreng wordt heel erg gewaardeerd en er wordt ook echt iets mee gedaan. Het is prettig dat mensen bereid zijn elkaar te helpen. Ik word wel eens buiten kantooruren gebeld door een collega die even mijn hulp nodig heeft. Geen probleem, omdat ik weet dat het andersom ook zo werkt. Daarom voelt een personeelsuitje bij ons ook niet als een verplicht nummer. Iedereen vindt het leuk om buiten het werk om wat gezelligs met elkaar te doen.”

Jasper van de Wiel

Klik hier voor onze Storytelling flyer.

Stel vrijblijvend een vraag!