Cloud Software Asset Management

Uw organisatie werkt al een tijdje in de cloud. Door de jaren heen is uw cloud-landschap steeds omvangrijker en complexer geworden. In de cloud zijn niet alleen bedrijfsgegevens en klantgegevens opgeslagen, maar vindt u bovendien cloud software en de bijbehorende licenties. Wilt u deze software en licenties optimaal beheren en risico’s voorkomen? Investeer dan in cloud software asset management.

Wat is Cloud Software Asset Management?

Werken in de cloud zorgt ervoor dat medewerkers altijd en overal bij de benodigde gegevens, software en applicaties kunnen en biedt zo vele voordelen. Binnen organisaties is er echter niet altijd voldoende zicht op de cloud. Zo komt het vaak voor dat medewerkers zelf software downloaden, zonder dit via de IT-afdeling te laten verlopen. Dit brengt de nodige beveiligingsrisico’s met zich mee. Ook zijn er niet altijd de juiste licenties aanwezig zijn. U loopt daarmee risico op het gebied van compliance en moet torenhoge boetes betalen. Cloud software asset management richt zich op het beheren van de cloud-omgeving binnen een organisatie. U verkrijgt weer het overzicht en kunt op deze manier risico’s beperken en kosten besparen. Bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen wordt het makkelijker om beslissingen te nemen. ITAM solutions helpt u graag door de juiste mensen en middelen op de juiste plaats in te zetten, om zo het bedrijfsproces soepel en overzichtelijk te laten verlopen. Onze ervaren specialisten met een passie voor het vak, helpen u graag om uw cloud-landschap te optimaliseren.

ITAM solutions: uw IT asset management partner

Het gemiddelde IT-landschap binnen organisaties is omvangrijk en complex. Dit maakt cloud software asset management een complex vraagstuk. Heeft u zich al eens verdiept in cloud asset management, maar komt u er zelf niet uit? Dan staat ITAM solutions voor u klaar. Als professionele partner op het gebied van IT asset management zijn wij onder andere gespecialiseerd in cloud asset management. Wij helpen u graag om controle te krijgen over uw complexe software-infrastructuur in de cloud.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Altijd onafhankelijk advies

ITAM solutions is een volledig onafhankelijke IT asset management expert. Dit betekent dat wij geen contracten en/of samenwerkingen hebben met bepaalde software-aanbieders. Door onafhankelijk te werken, zijn wij in staat om u het beste advies te geven. Dit advies is volledig op maat en helpt uw organisatie dan ook optimaal om uw cloud-landschap beter in te richten.

Vrijblijvend kennismaken met ITAM solutions

Wij begrijpen dat u uw cloud asset management niet zomaar uit handen wil geven. Wilt u vrijblijvend kennismaken met onze ITAM-specialisten, voor u met ons in zee gaat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze dienstverlening en leren ook graag uw organisatie kennen.

Stel vrijblijvend een vraag!