Maakt u al gebruik van de cloud, of gaat u gebruikmaken van clouddiensten? De Cloud Simulation Game van ITAM solutions, die u in een dagdeel speelt, biedt inzicht in de kansen en risico’s van cloud computing en leert u hoe u veilig profiteert van de voordelen van de cloud. De simulatie is zeer realistisch en maakt gebruik van speldynamiek. Op deze manier wordt een ​​‘echte’ wereldwijde onderneming weerspiegeld, die kampt met fluctuerende bedrijfs- en IT-behoeften. De Simulation Game helpt u in uw reis naar de cloud of met de optimalisatie van uw bestaande cloudomgeving.

De impact van cloud
Digitalisering maakt nieuwe businessmodellen mogelijk en de cloud vormt een belangrijk onderdeel daarvan. Voor menige organisatie staat cloud voor flexibiliteit. Maar het wordt ook vaak geassocieerd met abstract, ondoorzichtig en complex. De complexiteit van clouddiensten bemoeilijkt het afbakenen van verantwoordelijkheden. Om de mogelijkheden van cloud computing maximaal te kunnen benutten, is procesautomatisatie noodzakelijk. De overgang naar de cloud is meer dan een technische migratie; het heeft impact op verschillende afdelingen en processen.

Real life ervaring
Steeds meer organisaties werken in de cloud. Simulation games geven stakeholders inzicht en laten hen door middel van speldynamiek real life ervaring opdoen in een veilige omgeving. Door het spelen van meerdere rondes met veranderende parameters, ervaart u wat het betekent om gebruik te maken van clouddiensten en wat de impact is op bestaande processen en afdelingen. Tijdens de game, die u speelt onder leiding van een ervaren trainer, merkt u wat het voor een dynamische onderneming met fluctuerende bedrijfs- en IT-behoeften betekent om gebruik te maken van de cloud. Naast de Cloud Simulation Game bieden we ook de DevOps Simulation Game en ITSM Simulation Game.

Waarom zou ik deelnemen?
ITAM solutions kijkt vanuit haar SAM expertise naar de cloud. We leren u wat nodig is om effectief en voorspelbaar van clouddiensten gebruik te kunnen maken en om controle te krijgen en houden over de consumptie van de cloud. De Cloud Simulation Game geeft een reëel beeld over de impact van cloud computing op compliance en biedt inzicht in mogelijke verbeteringen in het beheer van een hybride cloudcomputing.

Programma Cloud Simulation Game
Het programma, dat een dagdeel duurt, ziet er als volgt uit:

  • Introductie Cloud Simulation Game
  • Spelen van een aantal rondes
  • Na elke ronde bespreken we de opgedane ervaring
  • Afsluiting
  • Acties en vervolgstappen

Klik hier voor onze Cloud Simulation Game flyer.

Stel vrijblijvend een vraag!