Cloud SaaS asset management

In uw bedrijfsprocessen speelt software een onmisbare rol. Uw softwarepakketten en -programma’s zorgen ervoor dat uw medewerkers hun werk kunnen doen, uw bedrijfsprocessen vlekkeloos lopen en uw bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd worden. Wilt u zeker weten dat uw software optimaal functioneert en dat u hier het maximale uit haalt? Investeer dan in cloud SaaS asset management.

Cloud asset management

Cloud asset management betreft het in kaart brengen, beheren en optimaliseren van alle IT-middelen die u in de cloud gebruikt. Het gaat om alle softwarepakketten, softwareprogramma’s en bijbehorende licenties die zo onmisbaar zijn in uw dagelijkse bedrijfsprocessen. Cloud asset management biedt u niet alleen inzicht in uw IT-landschap, maar helpt u bovendien het maximale uit uw software te halen.

SaaS: Software as a Service

De afkorting SaaS staat voor Software as a Service. Dit betreft het aanbieden van software als een (online) dienst. Bij cloud SaaS asset management sluit u een soort abonnement per gebruiker af en kunt onder dit contract gebruik maken van uw software. Dit abonnement wordt ook wel een licentie genoemd.

Steeds meer software wordt aangeboden met een (maandelijkse) licentie. Dit maakt SaaS een steeds groter begrip in de wereld van IT asset management, waar u niet meer onderuit kunt.

Cloud SaaS asset management met ITAM solutions

Het afnemen van software door middel van een maandelijkse licentie kan erg interessant zijn. U moet er echter wel voor waken dat u tientallen of zelfs honderden licenties afsluit, terwijl u een groot deel helemaal niet nodig heeft. Dit brengt niet alleen onnodige kosten met zich mee, maar creëert bovendien een onnodig complexe IT-omgeving. Deze complexiteit maakt het lastiger om uw bedrijfsdoelen en -resultaten te behalen.

ITAM solutions is uw partner op het gebied van cloud SaaS asset management. Wij kunnen u helpen om uw IT-omgeving goed in te richten en te beheren. Met de hulp van ITAM solutions neemt u precies de licenties af die u nodig heeft. Zo bespaart u niet alleen kosten, maar weet u bovendien zeker dat u aan de compliance wet- en regelgeving voldoet.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Direct contact opnemen

Wilt u uw software-infrastructuur op hoog niveau inrichten, beheren en optimaliseren? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze diensten op het gebied van cloud SaaS asset management. En door uw organisatie wat beter te leren kennen, kunnen we u exact vertellen wat wij voor u kunnen betekenen. Samen tillen we uw organisatie en de bijbehorende bedrijfsprocessen naar een hoger niveau.

 

Wilt u vrijblijvend kennismaken met ITAM solutions? Dat is mogelijk. Neem contact op door een mailtje te sturen, ons te bellen of ons contactformulier in te vullen. We plannen graag een afspraak met u in.

Stel vrijblijvend een vraag!