Maakt u al gebruik van applicaties in de cloud, of gaat u gebruikmaken van clouddiensten? De Cloud Readiness training van ITAM solutions biedt u inzicht in de kansen en risico’s van cloud computing, afgestemd op bijvoorbeeld uw SAM-team of de afdeling Inkoop. We gaan verder waar SAM tot nu stopte. In een dagdeel bespreken we op een interactieve manier diverse onderwerpen als IaaS, SaaS, PaaS, cloudconsumptie, het belang van tagging, Azure, AWS, Google en hybride cloud. Informatie dus die u helpt in uw reis naar de cloud of in de optimalisatie van uw bestaande cloudomgeving.

De impact van cloud
Digitalisering maakt nieuwe businessmodellen mogelijk en de cloud vormt een belangrijk onderdeel daarvan. De migratie naar de cloud is vaak een noodzakelijke en onontkoombare verandering. Voor menige organisatie staat cloud voor flexibiliteit. De complexiteit van clouddiensten bemoeilijkt het afbakenen van verantwoordelijkheden. Samenwerking tussen de afdelingen inkoop, servicemanagement, SAM en financiën is essentiëler dan ooit. De overgang naar de cloud is kortom meer dan een technische migratie; het heeft impact op verschillende afdelingen en processen.

Uitdagingen
Het gebruik van de cloud neemt nog steeds toe. Het aantal applicaties in de cloud groeit dagelijks en de innovatiesnelheid van clouddiensten is hoog. De kosten voor clouddiensten veranderen onder druk van de concurrentie in de markt. Transparantie in de besteding (kosten en tijd) blijft achter en rapportages zijn niet compleet of ontbreken volledig. Bedrijven maken gebruik van meerdere cloudproviders. Rapportage over het gebruik van de clouddiensten is echter vaak achteraf en consumptietrends zijn niet of niet volledig beschikbaar. Al met al behoorlijk wat uitdagingen dus waar u tegenaan kunt lopen.

Risico’s minimaliseren, kansen optimaliseren
Tijdens de Cloud Readiness training gaat u met ITAM solutions het cloud avontuur aan. We gaan in op de laatste trends en veranderingen en staan stil bij de kosten. De cloud neemt immers een steeds groter deel in van het IT-budget. We besteden veel tijd aan het beperken van de risico’s en leren u bewustwording te creëren bij de verschillende stakeholders. Heeft u de training doorlopen, dan weet u als geen ander de risico’s van de cloud te minimaliseren en de mogelijkheden optimaal te benutten.

Waarom zou ik deelnemen?
ITAM solutions kijkt vanuit haar SAM expertise naar de cloud. We leren u wat nodig is om effectief en voorspelbaar van clouddiensten gebruik te kunnen maken en om controle te krijgen en houden over de consumptie van de cloud.

Programma Cloud Readiness training
Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

  • Public cloud landschap en trends
  • Waarom cloud?
  • Het in kaart brengen van eventueel bestaande cloud initiatieven
  • De impact van cloud op de bestaande organisatie
  • Acties en vervolgstappen

Klik hier voor onze Cloud Readiness training flyer.

Stel vrijblijvend een vraag!