Cloud Management Tools

Werken in de cloud biedt vele voordelen. Uw medewerkers kunnen altijd en overal bij de benodigde gegevens, applicaties en software. Naast de vele voordelen zijn er echter ook risico’s verbonden aan het werken in de cloud. Medewerkers downloaden bijvoorbeeld zelf software, zonder dat de IT afdeling hiervan op de hoogte is. Dit kan datalekken of beveiligingsproblemen in de hand werken. Bovendien mag u software niet illegaal aanschaffen en riskeert u boetes. Vaak ontbreekt bij organisaties het overzicht van welke software en licenties er in de cloud aanwezig zijn. Zo wordt ook bij een kleine of middelgrote organisatie de cloud al snel omvangrijk en complex. Bij ITAM solutions helpen we om uw cloud op de juiste manier te managen. We adviseren u ook op het gebied van cloud management tools. Deze tools helpen u niet alleen om inzicht te krijgen in uw cloud-omgeving, maar bieden u bovendien de benodigde handvatten om deze te beheren.

Cloud management door ITAM solutions

De in de cloud aanwezige software ondersteunt de vele bedrijfsprocessen binnen uw organisatie. ITAM solutions helpt organisaties met het beheren, managen en optimaliseren van uw cloud door processen te ontwikkelen en de juiste mensen en rollen binnen de organisatie samen te brengen. We bieden ondersteuning bij het gebruik van de juiste cloud management tools om zo op een veilige manier snelheid, flexibiliteit en kostenbesparingen te realiseren. Cloud management is een vorm van IT asset management, ook wel ITAM genoemd. Cloud management helpt uw organisatie om controle te krijgen over uw steeds complexere software-infrastructuur. Door goed cloud management vermindert u financiële risico’s en helpt u te voldoen aan compliance regelgeving.

Cloud management tools

Er zijn diverse tools ontwikkeld die u kunt gebruiken in het kader van cloud management. Veel organisaties vinden het lastig om te bepalen welke tools zij nodig hebben voor gedegen cloud management en welke tools zij links kunnen laten liggen. ITAM solutions helpt u graag wegwijs te worden in de omvangrijke en complexe wereld van cloud management en cloud management tools. Dit doen we door eerst uw cloud-omgeving in kaart te brengen. Vervolgens geven we u advies om uw cloud infrastructuur beter in te richten. De laatste stap is het adviseren over  cloud management tools, die u helpen om de juiste stappen te maken in het beheren en optimaliseren van uw cloud.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Cloud management op niveau

Wilt u uw cloud management naar een hoger niveau tillen? Dan bent u bij ITAM solutions aan het juiste adres. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in IT asset management en cloud management. We helpen u graag om uw cloud in kaart te brengen en vervolgens te optimaliseren. Heeft u geen ervaring met cloud management en de bijbehorende tools? Dan helpen onze specialisten u graag op weg. ITAM solutions werkt volledig onafhankelijk in het adviseren en implementeren van cloud management tools. Dit betekent dat u bij ons altijd het beste advies krijgt, volledig op maat en onafhankelijk van bepaalde software-aanbieders.

Maak een vrijblijvende afspraak met ons

Wilt u meer weten over onze dienstverlening op het gebied van cloud management? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze diensten en kunnen al uw vragen direct beantwoorden. Wilt u een keer vrijblijvend kennis maken? Dan plannen we graag een afspraak met u in voor een vrijblijvend gesprek.

Stel vrijblijvend een vraag!