Cloud Consumption Management 

Het werken in de cloud brengt diverse voordelen met zich mee. De cloud biedt flexibiliteit en is gebruiksvriendelijk. Er kan op elke plaats, op elk tijdstip worden gewerkt met toegang tot alle applicaties, software en omgeving. Werken in de cloud is bovendien veilig als er op een verantwoorde manier wordt omgegaan met software en licenties. Velen denken dat de cloud daarnaast onderhoudsvrij is. Dit is echter niet het geval. Wilt u optimaal profiteren van de voordelen van de cloud binnen uw organisatie? Dan is goed beheer een must. U kunt uw cloud optimaal beheren door middel van cloud consumption management.

 

Wat houdt cloud consumption in?

In de cloud zijn allerlei softwareprogramma’s, licenties en gegevens aanwezig. De zogeheten cloud consumption laat zien welke middelen u gebruikt in de cloud en in welke mate u deze middelen gebruikt. Dit wil zeggen dat u niet alleen een beeld krijgt van het IT-landschap in de cloud, maar ook of er werknemers zijn die software aanschaffen die buiten de software contracten lopen. Zo voorkomt u illegaal gebruik van software en zorgt u ervoor dat u geen forse boetes krijgt. Inzicht in de cloud consumption is een must voor het effectief en efficiënt inzetten van de cloud. Dit inzicht maakt het namelijk gemakkelijker om bepaalde beslissingen te maken. Bijvoorbeeld als het om opschalen gaat, maar ook op het gebied van kostenbesparingen.

Inzicht in de cloud

Veel organisaties vinden het lastig om inzicht te krijgen in de cloud consumption. Ze weten vaak niet welke software, licenties en gegevens er in de cloud aanwezig zijn. Dat brengt risico’s met zich mee en er worden onnodige kosten gemaakt. Cloud consumption management biedt u het inzicht dat u nodig heeft om optimaal inzicht te verkrijgen in uw cloud, zodat u deze op een verantwoorde manier kunt beheren en gebruiken. Deze vorm van software asset management laat u zien wat er precies in uw cloud te vinden is, maar ook waar de risico’s zitten.

Onderhandelen met software vendoren

Door cloud consumption management krijgt u inzicht in uw software landschap binnen de cloud. Dit versterkt uw onderhandelingspositie in het contact met software vendoren. U weet precies wat er in de cloud aanwezig is aan software en bijbehorende licenties. Zo staat u nooit voor verrassingen en neemt u de leiding bij de onderhandelingen. Het budget dat vrijkomt door het wegvallen van onnodige kosten, kunt u weer besteden voor bijvoorbeeld innovaties. Op deze manier kunt u een kostenpost op de begroting omzetten naar voorspelbare groei van uw organisatie.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Cloud consumption management door ITAM solutions

Het optimaal beheren van uw cloud kan ingewikkeld zijn. Komt u er zelf niet uit? Dan staat ITAM solutions voor u klaar. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in cloud asset management en cloud consumption management. We helpen u graag om inzicht te krijgen in uw cloud infrastructuur en de juiste optimalisatieslagen te maken in deze online omgeving. Onze verregaande kennis op het gebied van cloud asset management en cloud consumption management stelt ons in staat om iedere organisatie het beste advies te geven. Het maakt hierbij niet uit hoe uw online omgeving eruit ziet en wat uw cloud management vraagstuk inhoudt.

Direct contact opnemen

Wilt u direct inzicht in uw cloud omgeving? Neem dan contact met ons op. Onze software- en IT asset management specialisten gebruiken hun kennis graag om ervoor te zorgen dat u uw cloud optimaal beheert. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Vul dan ons contactformulier in of neem telefonisch of per mail contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag en staan altijd open voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stel vrijblijvend een vraag!