Cloud asset management

Sinds de komst van de cloud zijn veel organisaties overgestapt op deze manier van werken. De cloud biedt ook zeker veel voordelen. Voor werknemers wordt het makkelijk om onafhankelijk van plaats en tijd toegang te krijgen tot alle applicaties, software en gegevens die je nodig hebt om te kunnen werken. Maar er zitten ook risico’s aan vast. Vaak ontbreekt het overzicht. Wie maakt er gebruik van welke software? Wie heeft de software aangeschaft? Door het werken in de cloud downloaden werknemers soms zelf software om innovatief te blijven. Dit verloop dat niet via de IT-afdeling. Zijn alle licenties aanwezig en is het juiste cloudpakket aangeschaft? Of moet er worden opgeschaald om een boete te voorkomen? Met cloud asset management helpt ITAM solutions organisaties om inzicht te krijgen in bovenstaande vraagstukken en hier een goed beleid op te maken.

Wat is cloud asset management?

Cloud asset management wordt ook wel CAM genoemd. Deze vorm van Software- en IT asset management richt zich op het beheer van de cloud-omgeving van een organisatie. Door middel van cloud asset management houdt u elk aspect van uw cloud-omgeving bij. Ook beheert u het onderhoud, de upgrades en de verwijdering van software die hier aanwezig zijn.

Meer inzicht in uw cloud omgeving

Met cloud asset management krijgt u meer inzicht in uw cloud-omgeving en alle IT-middelen die hier aanwezig zijn. Dit helpt uw organisatie om meer uit uw bestaande infrastructuur te halen. Het gevolg? Uw bedrijfsprocessen worden optimaal ondersteund en de productiviteit gaat aanzienlijk omhoog. Daarnaast helpt dit inzicht u ook om bepaalde kostenbesparingen door te voeren. Is er bijvoorbeeld een overlap tussen bepaalde softwareprogramma’s of licenties in de cloud? Dan krijgt u hier door middel van CAM vanzelf inzicht in. Dit inzicht helpt u om de juiste beslissingen te maken en zo van een kostenbesparing te profiteren. En dit zonder dat uw cloud omgeving erop achteruit gaat.

Cloud asset management door ITAM solutions

ITAM solutions is uw professionele partner op het gebied van Software– en IT asset management. Ook als uw organisatie gebruik maakt van de cloud, kunnen wij u helpen om uw assets beter te beheren. Heeft u geen idee hoe uw cloud omgeving er precies uit ziet? Dan helpen wij u graag om inzicht te krijgen. Heeft u wel een duidelijk beeld van uw assets in de cloud, maar wilt u een optimalisatieslag maken? Dan bent u bij ITAM solutions ook aan het juiste adres. Wij kunnen ook uw organisatie helpen om de cloud optimaal in te richten en te beheren.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Een onafhankelijk advies

ITAM solutions is volledig onafhankelijk van software vendoren. Dit betekent dat wij altijd een onafhankelijk advies kunnen geven aan onze klanten. Deze onafhankelijkheid, in combinatie met onze verregaande kennis op het gebied van CAM, zorgt ervoor dat wij de meest professionele en betrouwbare CAM-partner zijn voor onze klanten.

Vrijblijvend kennismaken

Bij ITAM solutions ontzorgen we u volledig op het gebied van cloud asset management. U heeft weer zicht op alle software in de cloud, bespaart kosten en u voorkomt torenhoge boetes. We vertellen u graag meer over onze dienstverlening en wat we voor uw organisatie kunnen betekenen. Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stel vrijblijvend een vraag!