Haal het maximale uit Azure Hybrid Benefit

Met de gang naar de cloud is het beheer van je Microsoft en Linux infrastructuur een stuk overzichtelijker geworden. Echter, de bijbehorende factuur is vaak hoog. Je betaalt bij Azure immers niet alleen voor het gebruik, maar voor alle capaciteit/functionaliteit die is aangezet. Gelukkig mag je gebruikmaken van Azure Hybrid Benefit (AHB), waarmee je de uitgaven flink kunt reduceren.

Het voordeel van AHB

AHB betekent dat je geldige on-premise licenties (met actieve Software Assurance) voor Windows Server VMs, SQL Server VMs, SQL Managed Instances, SQL Database en Red Hat Enterprise Linux (RHEL) en SUSE Linux Enterprise Server (SLES) mag inzetten om licentiekosten te reduceren. Werkwijze en voorwaarde is dat je dit zelf configureert en beheert in Azure. Microsoft en Linux behouden het recht om hierop te auditen (wat regelmatig gebeurt).

Configuratie en beheer van AHB

ITAM solutions helpt organisaties met de opstart van Azure Hybrid Benefit. Wij beschikken over de kennis om je bestaande licenties te matchen met de Azure licenties. Azure biedt weliswaar een ‘Cost Advisor’, maar het vereist enige praktijkkennis (en de juiste rekentabellen) om de licenties om te zetten in ‘muntjes’ die de Azure-automaat lust. Staat het? Dan kan ITAM solutions één of enkele medewerkers trainen om AHB te beheren.

Periodieke update

Omdat het gebruik voortdurend verandert, is het van groot belang om je AHB nauwkeurig te beheren. Met een (2-)maandelijkse update kom je niet voor verrassingen te staan tijdens een audit. Wil je dit updaten liever uitbesteden? Dan kan ITAM solutions het voor je verzorgen. Zo heb je er geen omkijken meer naar.

Meer weten? 

Wil je meer weten over Azure Hybrid Benefit? Maak dan via onderstaand formulier een afspraak met één van onze specialisten. 

Stel vrijblijvend een vraag!