Asset Manager IT

Door de jaren heen heeft uw organisatie een volwassen IT-landschap opgebouwd. U maakt gebruik van bepaalde hardware, software en licenties om uw werkzaamheden goed uit te voeren en uw klanten optimaal te kunnen bedienen. Omdat uw IT-landschap zich steeds verder ontwikkeld heeft, wordt het steeds lastiger om dit te beheren. Komt u er zelf niet meer uit? Maak dan gebruik van de diensten van een asset manager IT (ITAM specialist).

Wat doet een Asset Manager IT

Wij zien een sterke behoefte aan een klankbord op het gebied van Software- en IT Asset Management. Veel organisaties vragen om helder, praktijkgericht en vooral ook onafhankelijk advies, een vraag die nog maar weinig wordt beantwoord. Een ITAM specialist is expert in het leveren van advies en diensten op het gebied van Software- en IT Asset Management. Zij doorgronden de complexe licentieregels van softwareleveranciers en ondersteunen klanten, zodat zij grip krijgen op hun software assets. Een specialist verkoopt geen software; de focus ligt op kostenbesparingen voor de klant en het in kaart brengen van de risico’s ten aanzien van softwaregebruik.

Software- en IT Asset Management door ITAM solutions

De specialisten van ITAM solutions zijn als asset manager voor IT en software experts met jarenlange ervaring in het vak. Wij helpen allerlei soorten organisaties om hun software assets optimaal te beheren. Of u nu volledig onbekend bent met Software – en IT Asset Management of hier zelf al enkele stappen in heeft gezet: wij helpen u graag om te groeien op het gebied van ITAM. Dit doen wij door onze expertise aan uw organisatie beschikbaar te stellen, op een niveau dat u helemaal zelf bepaalt. Wij hebben een hoog kennisniveau opgebouwd van alle verschillende kerncompetentiegebieden van ITAM. Deze kennis, in combinatie met onze totale onafhankelijkheid van de diverse software-vendoren, zorgt ervoor dat wij de meest professionele en betrouwbare SAM en ITAM specialist zijn voor onze klanten.

IT Asset Management gemakkelijk gemaakt

Door de jaren heen bent u wellicht het inzicht in uw complexe IT-landschap kwijt. Door de komst van de Cloud en doordat werknemers zelf software en licenties aanvragen ontbreekt vaak het overzicht van welke software en licenties er door uw organisatie zwerven. ITAM solutions helpt u om uw inzicht terug te krijgen. Wij brengen uw IT-landschap niet alleen in kaart, maar geven u bovendien onafhankelijk advies. Is er ruimte voor een optimalisatie- en/of efficiëntieslag? Dan helpen wij u om de juiste stappen te maken. Door aanwezige software licenties in kaart te brengen, te beheren en te optimaliseren, bespaart u kosten en beperkt u financiële risico’s doordat u aan de vereisten voldoet van uw softwareleverancier. Wij helpen wij u tot slot om te voldoen aan de software compliance regelgeving.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Contact opnemen met ITAM solutions

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze expertise. Samen bekijken we hoe wij uw organisatie kunnen ondersteunen in de omvangrijke en complexe wereld van IT Asset Management. Wij vertellen u graag hoe wij u kunnen helpen.

Stel vrijblijvend een vraag!