Asset Management software

Uw bedrijfsprocessen zijn grotendeels afhankelijk van uw IT-landschap. De diverse assets in deze IT-omgeving moeten dan ook optimaal functioneren. Maar hoe kunt u uw assets beheren, onderhouden en optimaliseren zonder dat u hier een groot deel van uw arbeidskrachten voor moet inzetten? Ons antwoord: met de juiste Asset Management van uw Software.

Asset management op niveau

Software Asset Management (SAM) of IT Asset Management (ITAM) helpt u om uw software en de bijbehorende licenties in kaart te brengen, te beheren, te onderhouden en te optimaliseren. Asset Management Software is onmisbaar bij adequaat asset management. Zonder deze software kost het beduidend meer tijd om uw IT-assets te beheren en is de kans bovendien groot dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Maar wat doet Asset Management van Software precies? Dat leest u in onderstaande alinea’s.

Uw software en licenties in kaart brengen

Ten eerste kunt u ITAM gebruiken om uw software-landschap goed in kaart te brengen. Zeker als u vele softwarepakketten en -programma’s gebruikt, is overzicht een must. Heeft u bepaalde software die u niet meer gebruikt, maar waar u nog wel voor moet betalen? Dan komt dit aan het licht tijdens een audit. En gebruikt u twee softwarepakketten voor hetzelfde doeleinde? Dan kan de Asset Management van Software die we inzetten u hier ook inzicht in geven. Daarnaast laat de software zien welke licenties u heeft.

Uw software en licenties beheren en onderhouden

Nu u inzicht heeft in uw software en de bijbehorende licenties, is het veel gemakkelijker om deze te beheren en te onderhouden. IT Asset Management laat u bijvoorbeeld zien wanneer een softwareprogramma een update nodig heeft. En heeft u een licentie die verlengd moet worden, zodat u uw software volledig legaal kunt blijven gebruiken? Dan laat de software dit tijdig zien. Dit maakt het gemakkelijker om u aan de compliance wet- en regelgeving te houden.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Uw software en licenties optimaliseren

Tot slot helpt de software u om uw IT-omgeving te optimaliseren. Bijvoorbeeld door bepaalde software effectiever te laten werken, waardoor bedrijfsprocessen nog soepeler verlopen. En door overbodige licenties te schrappen, waardoor u veel geld bespaart. Asset Management helpt u om het maximale uit uw software en licenties te halen.

Asset Management met ITAM solutions

ITAM solutions is uw specialist op het gebied van Asset Management. Wilt u meer weten over hoe u het optimale uit uw software investering kan halen met Software Asset management? Uw IT-landschap kunt optimaliseren en uw kosten kunt verlagen? Dan laten wij u graag kennismaken met de wereld van Asset Management en de software die hierbij komt kijken. Op basis van uw organisatie, processen, doelstellingen en Asset Management vraagstuk, geven we u een onafhankelijk advies op maat.

Stel vrijblijvend een vraag!