Asset Management for IT

Asset Management wordt ook wel IT Asset Management of ITAM genoemd. Dit betreft een geheel aan activiteiten en werkzaamheden binnen uw IT-landschap. Deze activiteiten en werkzaamheden hebben een gezamenlijk einddoel: het optimaliseren van uw IT-landschap, zodat u het maximale uit uw software investering kunt halen. Bent u geïnteresseerd in Asset Management for IT? Lees dan op deze pagina wat ITAM solutions op dit vlak voor u kan betekenen.

Voordelen van Asset Management for IT

Door automatisering en digitalisering is software steeds belangrijker geworden. Niet alleen voor grote organisaties, maar ook voor kleine bedrijven. Is software de spil van uw organisatie? Dan is Asset Management for IT een must. Met IT Asset Management krijgt u niet alleen inzicht in uw software en licenties, maar kunt u deze bovendien op niveau beheren, onderhouden en optimaliseren.

Asset Management for IT heeft diverse voordelen:

  • U krijgt inzicht in uw software en licenties. Dit inzicht maakt het gemakkelijker om uw IT-landschap te beheren en te onderhouden.
  • U krijgt inzicht in de uitgaven binnen uw IT-landschap. Op deze manier komen eventuele mogelijkheden om kosten te besparen ook duidelijker in beeld. Met Asset Management kunt u dan ook aanzienlijk besparen in uw IT kosten.
  • U kunt uw IT-landschap effectiever insteken. Hierdoor vergroot uw productiviteit en dit heeft een positief effect op uw groei.
  • U beperkt uw bedrijfsrisico’s aanzienlijk, onder andere op het gebied van de compliance regelgeving.

Wilt u van deze voordelen profiteren? Til uw IT Asset Management dan naar een hoger niveau met behulp van ITAM solutions.

ITAM solutions: Software Asset Management op niveau

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in Asset Management for IT. Met de kennis en expertise die wij door de jaren heen hebben opgebouwd, kunnen wij ook uw organisatie ondersteunen in Asset Management. We helpen u om uw software en licenties in kaart te brengen, maar ook met het beheer, het onderhoud en de optimalisatie.

De diensten die we leveren, zijn gekoppeld aan de diverse kerncompetentiegebieden binnen het IT Asset Management. Deze kerncompetentiegebieden zijn weer gekoppeld aan drie pijlers, namelijk strategisch Software Asset Management, operationeel Software Asset Management en Software Lifecycle Management. Deze pijlers vormen de basis voor alles wat wij voor onze klanten doen.

Een onafhankelijke partner

Onze missie is onze klanten te laten groeien in IT Asset Management. Deze groei is alleen mogelijk als wij volledig onafhankelijk advies kunnen geven. Daarom hebben wij geen contracten of samenwerkingen met bepaalde software-vendoren. Bij ITAM solutions krijgt u altijd een volledig onafhankelijk advies. Met dit advies op maat kunt u echt stappen zetten in IT Asset Management.

Diensten van ITAM solutions

De ITAM diensten die ITAM solutions levert zijn gekoppeld aan de 17 verschillende kerncompetentiegebieden waaruit het gehele ITAM-programma is opgedeeld.

Deze gebieden zijn gekoppeld aan drie belangrijke pijlers:

Direct contact opnemen

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of wilt u kennismaken met onze specialisten? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch of per mail, maar ook door het contactformulier op de website in te vullen.

Stel vrijblijvend een vraag!